***Halk İsyanda…

***Sınır Tartışması ve su ve mera kavgası alevleniyor

Kahramanmaraş, Malatya, Adıyaman ve Gaziantep illeri arasındaki sınır tartışması ile yöre halkı yeniden karşı karşıya geldi. Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya sınırında bulunan içme suyu kaynağı, başrollerini Kemal Sunal, Müjde Ar, Adile Naşit ve Şener Şen gibi Yeşilçam'ın efsane isimlerinin rol aldığı Tosun Paşa filmini aratmayan bir kavgaya neden oldu. İki il arasında yaşanan sınır tartışması zaman zaman mera ve su kavgası ile birlikte yeniden alevleniyor.
Taraflar arasındaki tartışma alevlenince Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep’ten DSİ ve kadastro ekipleri bölgeye gelerek su ve sınır ölçümleri gerçekleştirdi.

“BURALAR KADİMDEN BERİ BİZİM”

Kurucaova Mahallesi Muhtarı Mehmet Tatar, Kurucaova’nın geçim kaynağının başında hayvancılık geldiğini ve suyun kendileri için önemli olduğunu da dile getirerek, “2006-2007 yıllarında Pınarbaşı tarafı Adıyaman ve Kahramanmaraş üzerinden yazışıp bu suların tahsisini almış. Bizim mera komisyonunun hiç haberi bile yok. Bizim Kurucaova Belediyesi suları getirmek için proje yapıyor ve o zaman farkına varıyorlar ki burada bir sorun var. Bu zamana kadar kimseden ses seda yoktu ve bizde kendi halimizde bekliyorduk. Bizim Pınarbaşı’nda akrabalarımız var, onlarında aynı şekilde Kurucaova’da akrabaları var. Komşu iki mahalle burası. Bir inat uğruna iki mahalle karşı karşıya geldi. Yazık bu insanlara. Biz Kurucaovalılar olarak asla bu bölgeyi kimseye vermeyiz. Sınırlarımızın bir an evvel belli olsun istiyoruz” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi