2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemi bugünsona erdi. 300 bini Kahramanmaraş’ta olmak üzere, toplamda 18 milyon öğrencikarnelerini aldı. Bu kapsamda çocuklara ve gençlere verdiği önemle bilinenOnikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, çocukların karne heyecanına ortakolmak için, Dönüklü İlköğretim, Mevlana İlköğretim ve Hacı İbrahim Uşağıilköğretim okullarını ziyaret etti. Sınıfları teker teker gezen OnikişubatBelediye Başkanı Mahçiçek’e, Onikişubat İlçe Kaymakamı Mustafa Çelik, İl MilliEğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen deeşlik etti.

Çocuklara gösterdiği samimiyet ve tavırla dikkatleriüzerine çeken Onikişubat Belediye Başkanı Mahçiçek, karnelerinin yanı sıraöğrencilere hazırlamış olduğu hikâye kitaplarını da hediye etti.

‘’Şimdi Okuma Zamanı’’

Öğrencilerle yapmış olduğu diyaloglarda yüzlerde tebessümbıraktıran sohbetiyle açıklamalarda bulunan Mahçiçek, düşüncelerini şöyle ifadeetti.

‘’2017-2018 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemindebizleri buraya davet eden Milli Eğitim Müdürü Sayın Mehmet Emin Akkurt’ateşekkür ederiz. Bu güzelliği, bu heyecanı evlatlarımızla birlikte yaşamaktandolayı çok mutluyuz. Bütün çocuklarımıza, zihin açıklığı temenni eder, başarılarınındevamını dilerim.’’

Mahçiçek, ‘’ Şimdi Okuma Zamanı’’ sloganını kullanarak,‘’Sömestr tatilinde çocuklarımız dinlenip tatillerini verimli bir şekildegeçirerek, hediye ettiğimiz kitapları okusunlar’’ dedi. Ayrıca OnikişubatBelediyesi olarak Sosyal Hizmetler kapsamında yapmış olduğumuz sporsalonlarından faydalanıp, eğlenceli vakit geçirmelerini diliyorum dedi.

Bir başka sınıfta karnelerini vermek için öğrencilerlebir araya gelen Mahçiçek, sınıf geneline kızlar mı daha çalışkan, erkekler mi sorusunusorduğunda, erkekler ön plana çıkınca gülümseyerek, kız çocuklarının da çokbaşarılı olmasını istediğini söyledi. Karne dağıtımı bittikten sonra öğrencivelileri ile de sohbet eden Mahçiçek, Onikişubat Belediyesinin yapmış olduğufaaliyetlerden bahsederek, hanımlar için her türlü imkânların sağlandığını vemutlaka faydalanmaları gerektiğini belirtti.

(HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi