Hünnap ülkemizde insanlar tarafından pek fazla duyulmamışbir meyve türüdür. Kahramanmaraş'ta Yüzbaşıoğlu Çiftlikte yetiştirilen Hünnapmeyvesi  Akmansoy Marketlerde satışa sunuldu.

Gerek Şeker gerek Kolesterola çağre olarak bilinen şifalı bitki hünnap Çin de eski çağlardan berialternatif tıp yöntemi olarak kullanılmaktadır. Türk halkının pek fazla aşina olmadığı meyveler arasında yer alan Hünnap, Tadı pek fazla bilinmese de sağlık için oldukça faydalı olduğu pek çok kişi tarafından biliniyor.   Hünnap ağacı ilkbaharda sarıçiçekler açıp son bahar mevsimine doğru olgunlaşan meyveler arasında yer alır. Hünnap meyvesini sonbahar mevsiminde Pazar tezgâhlarında veya marketlerde bulabilirsiniz. Çin'de çok fazla bulunan hünnap meyvesi, ölümsüzlükmeyvesi ve tanrı hediyesi adıyla anılıyor.

Hünnap yiyerek hem uzun süre tok kalabilirhem de kilo verirken kaybedilen enerjiyi geri kazanmanızı sağlar. Hünnapmeyvesi sindirimi kolaylaştırarak kabızlık problemlerine iyi gelir.Güçlüantioksidan özelliği nedeniyle bu minicik meyve, karaciğer rahatsızlıklarındançeşitli kanser türlerine kadar birçok hastalığın iyileşme sürecine olumluetkilerde bulunuyor. Günde bir avuç tüketilen hünnap meyvesi özellikle kışınçeşitli enfeksiyonel hastalıklardan korumaya ve bağşıklık sisteminizi hızlı birşekilde güçlendirmeye yardımcı olur. İçerisinde bol miktarda fosforbarındırmasından dolayı hünnap meyvesinin kemik ve diş sağlığına iyi geldiğisöylenmektedir. Faydalarından bu kadar bahsettikten sonra geriye hünnapmeyvesini nereden bulabilirim sorusu kalıyor. Hünnap meyvesi genellikle ılımanve iklim koşulları sert olmayan bölgelerde yetişir. Dolayısıyla Marmarabölgesi, Akdeniz bölgesi gibi yerlerde hünnap meyvesi yetişebilir vebulabilirsiniz. Hünnap meyvesi taze bir meyve olduğundan çiğ olarak çıtır çıtırtüketilebilir. Aynı zamanda diğer meyvelerden olduğu gibi hünnap meyvesindenreçel yapıp tüketebilirsiniz. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi