Kahramanmaraş Valiliği bahçesinde gerçekleştirilen bayramlaşma programında, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör Kurban Bayramını buruk yaşadıklarını ifade ederek Terörün Kökünü bu vatandan bu topraklardan ilelebet sökeceklerini ifade ettiler.

“HİÇBİR ŞEHİDİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK”

Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit olan Askere Allah'tan rahmet dileyen Milletvekilleri Celalettin Güvenç, Habibe Öçal, Sefer Aycan, “Terör örgütünün son çırpınışları, 50’ye yakın terörist etkisiz hale getirildi. Bugüne kadar Askerlerimizin tek damla kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız. Bu hain saldırılara cevabımızı yeni operasyonlarla vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştular.

*****

Kahramanmaraş’ta Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen programda protokol mensupları ile vatandaşlar bayramlaştı.  Şeyh Adil Mezarlığı Şehitliği’nde başlayan program Kahramanmaraş Valiliği bahçesinde devam etti. 

Programa, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Ahmet Terzioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş milletvekilleri, siyasi parti başkanları, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile vatandaşlar katıldı. 

“ALLAH’IM BİZE TERÖR’ÜN ŞİDDETİN OLMADIĞI BİR BAYRAM NASİP ETSİN”

Bayramlaşma programında Bugün Gazetesi Mikrofonlarına konuşan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, “Buruk Bir Bayram yaşıyoruz. Göksun’da Şehidimiz vardı. Bir eve, bir ocağa ateş düşürdüler, o şehidimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Terör örgütünün son çırpınışları, 50’ye yakın terörist etkisiz hale getirildi. Halende operasyonlar devam ediyor. En büyük duam bu bayram günü şehidin olmadığı, Terör’ün şiddetin olmadığı Allah’ım bize Bayram nasip etsin. Bayramlar özel günler, Barışın Kardeşliğin insanlığın en üst düzeye çıktığı günler bende bayramın Bayram olmasını diliyorum. Bütün hemşehrilerimin bayramını kutluyorum. İnşallah çok daha huzur içerisinde bayramlar yaşarız diye düşünüyorum” dedi.

 

“BİRLİK BERBERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Bayramlaşma programında Bugün Gazetesi Mikrofonlarına konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, “Bayrama Şehit Ateşi ile başladık. 3 Tane şehidimiz var. Buruk bir bayrama giriş yapıyoruz. Bugüne kadar Askerlerimizin tek damla kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız.

Tüm Şehitlerimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Bayram Birlik ve Beraberlik günüdür, kardeşlik günüdür, paylaşma günüdür. Biz Türk milleti olarak bunu en iyi şekilde yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra daha da iyi yaşarız. Buna çünkü ihtiyacımız var. Devle olarak, şehir olarak, millet olarak ihtiyacımız var. İnşallah bu bayramda buna vesile olur” dedi.

“TERÖRLE MÜCADELEMİZ KARARLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEKTİR”

Bayramlaşma programında Bugün Gazetesi Mikrofonlarına konuşan Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Habibe Öçal, “Pençe Kilit Operasyonunda 3 tane şehit verdik. Bayramımız burnumuzdan geldi. Herşeyden önce Şehitlerimize Allah’tan Rahmet Diliyorum. Terörle mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir. Terörün Kökünü bu vatandan bu topraklardan ilelebet sökeceğiz. Bu konuda tamamen kararımız kesin. Kurban Bayramı burukta olsa vatandaşlarımızla bayramlaşıyoruz. Vatandaşlarımızdan bir ricam var Trafik kurallarına uymaları. Bayramları Bayram gibi yaşamaları. En ufak bir zarar ziyan görmelerini asla istemeyiz. O nedenle vatandaşlarımızın azami şekilde uymalarını iştiram ediyorum” dedi.

“BUGÜN BAYRAM VE AYNI ZAMANDA HÜZÜNLÜ GÜNÜMÜZ”

Bayramlaşma programında Bugün Gazetesi Mikrofonlarına konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Mübarek Kurban Bayramı arifesinde protokol üyelerimizle ve hemşehrilerimizle bayramlaştık. Tabi bugün bizim için çok hüzünlü bir gün. Aziz şehidimiz hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Murat Yıldırım kardeşimizi defnettik. Murat kardeşimize Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da sabır diliyorum. Aziz şehidimizin mekânı cennet olsun. Milletimizin de başı sağ olsun. Bu vesileyle bir kez daha tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Kurban Bayramımızın hemşehrilerimiz, milletimiz ve tüm İslam coğrafyası için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bayramımızın tüm dünyaya huzur, barış, mutluluk getirmesini temenni ediyorum. İnşallah bayramda da dostlarımızla, kardeşlerimizle, hemşehrilerimizle bir araya gelerek hasbihal edeceğiz. Tekrardan tüm İslam coğrafyasının Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Rabbim ibadetlerimizi kabul ve makbul eylesin inşallah” ifadelerini kullandı.

“BURUK BİR BAYRAM YAŞIYORUZ”

Bayramlaşma programında Bugün Gazetesi Mikrofonlarına konuşan Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, “Kurban Bayramımızı idrak ediyoruz ve bugün de resmi bayramlaşmamızı gerçekleştirdik. Bütün vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızla, protokolümüzle, siyasi partilerimizle birlikte bayramlaşmayı gerçekleştirdik. Bu vesileyle bütün hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyorum. Aynı zamanda Kilit Harekat bölgesinde PKK'lı teröristle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Murat Yıldırım’ı Göksun ilçemizde son yolculuğuna uğurladık. Şehidimize Allah’tan Rahmet diliyorum. Buruk bir Bayram yaşıyoruz. Özellikle seyahat edecek olan, trafiğe çıkacak olan hemşerilerimizden ricamız lütfen trafik kurallarına riayet etsinler, bayram sevincini hüzne dönüştürmesinler. Biliyorsunuz yaklaşık 10 günlük bir tatil var, dolayısıyla bu tatille birlikte hem ilimizde he de ülkemizde trafik hareketliliği var. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızdan, hemşerilerimizden özellikle ricamız lütfen trafik kurallarına, hız kurallarına riayet etsinler” diye konuştu. HABER: İLKER YİYEN  

Editör: Haber Merkezi