Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz hafta bir cinayet zanlısını almak için gittikleri sırada, zanlının silahlı saldırısında şehit olan polis memuru Barış Göl'ün, merkez Onikişubat ilçesi Yirmiikigün Mahallesi Güneş Tepe sitesindeki komşuları, şehidin ismini sokağa vermek için imza topladı.

6 bloktan oluşan site bahçesinde toplanan komşular, 152 adet imza toplayarak muhtarlık aracılığıyla site önündeki sokağın adının, "Şehit Polis Memuru Barış Göl" olarak değiştirilmesini talep etti.

Site bahçesinde gazetecilere topladıkları imzalarla ilgili konuşan Leyla Odunkıran Kekil, şehit komşularının adını bu sokakta yaşatmak istediklerini söyledi.

Barış Göl'ün sitede sevilen sayılan birisi olduğunu belirten Kekil, "Öyle olunca, aramızda böyle bir karar aldık. Şu an evinde olmayan, dışarı da olan komşularımız dışında burada ki 152 kişi imza verdi.  Barış, çok babacan sevecen, hiç kimsenin kalbini kırmayan, çocuklarla çocuk, yetişkinlerle yetişkin, nerde bir mazlum görse koşan, herkesin sevdiği bir komşuydu." dedi.

Komşularından Ekrem Bayhan da talepleri karşısında yetkililerden duyarlılık beklediğini ifade etti.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi