Kahramanmaraş’ta Bugün Gazetesi olarak görüşlerini aldığımızesnaf sıkıntılı bir dönemden geçtiğini belirtse de zor günlerde kepenk kapatmıyor.


“DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ”

Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan sanayiesnafı Hasan Kalaycı: “Demirin ve çeliğin çoğunluğu ithal edilmekte ve bunlarınbize gelişi de genelde dolar ve euro üzeri. Günlük kura göre yada aylık kuragöre çarpıp bize ona göre fiyatları belirliyorlar. Bugün 10 liraya aldığımızbir parçayı iki yada üç gün sonra 12 liraya alıyoruz. Dolar ve euro düştüğüzaman fiyatlar düşüyor yükseldiğinde ise fiyatlar artıyor. Vatandaşlar pektakip etmeseler de biz takip etiğimiz için ciddi şekilde bir artış oldu. Bizdealırken fark ediyoruz. Örneğin demir diyelim. Birkaç ay önce 2 küsür lirayabize gelişi varken bugün 3 küsür liraya gelişi var. Aldığımız bir malı başkabir gün aynı fiyattan alamıyoruz. Vatandaşlar belki sanayi’ye çok gelmedikleriiçin ya da yılda bir sefer geldikleri için farkında olamayabiliyorlar amaözellikle sanayi esnafı bu artışları hemen fark edebiliyorlar. Dolarınyükselmesi bizi bayağı bir etkiledi.Fakat çalışmaya devam ediyoruz.Devletimizin her zaman yanındayız.” diye konuştu.

“İŞÇİ PARASI ÇIKSIN YETER”

Görüşlerini aldığımız bir diğer esnaf Ahmet Adanalı isebirkaç ay öncesine oranlar işlerinde yarı yarıya azalma olduğunu kaydederek: “Piyasanınyükselmesinden dolayı doların tavan yapması bizi çok etkiledi. Bizim zararımızçok.Esnafın işi dolar ile döner, bu yüzdende bu durumdan oldukça olumsuzetkilendik. Bu doları fırsata çeviren çok insan var. Bunlar yanlış şeyler. Bukadar sıkıntının üzerine bir de bunlarla uğraşıyoruz.Dükkanımızı hamdolsunhergün açıyoruz. Elemanların parası çıksın yeter diyoruz. Hepimiz aynı gemininiçerisindeyiz. Devletimize zeval gelmesin yeter. Bu kötü günlerde elbettegeçecektir.” İfadelerini kullandı.

Gökhan Dökücü

 

 

 

Editör: Haber Merkezi