Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Türkiye'de koronavirüsün görülmesinin ardından toplantı yapıyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da toplantıya katıldı. 

Toplantının ardından açıklama yapılması bekleniyor. 

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsle ilgili son dakika açıklamalar yaptı. Koca, "Güçlü tedbir, süratli müdahale, yaygın sağlık altyapısı ve güven verici bilgilendirme önemli. 4'üne de sahibiz" diye konuştu. 

Bakan Koca, "Tedbirde birlikteyiz. Mücadeleyi birlikte vereceğiz. Her önemli olayı size titizlikle bildireceğiz" ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan açıklama yaptı.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan açıklama yaptı.

TÜRKİYE'DE İLK KORONAVİRÜS VAKASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bugün akşam saatlerinde koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı." dedi.

Koca, Bakanlıkta yaptığı basın toplantısında, Çin'in Vuhan kentinde 90 gün önce 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün başka pek çok ülkeye 1-2 hafta içinde bulaşmasına, ardından çok hızlı bir küresel yayılım göstermesine rağmen Türkiye'nin süreçte büyük bir başarı gösterdiğini söyledi.

KAYNAK: AJANSLAR

Editör: Haber Merkezi