Derneğin temsilcileri vasıtası ile yurtdışında bulunan şehitlikleri ziyaret esnasında kabirlere çiçek koyulduğunu ifade eden Kavak şunları söyledi.

“Toplamda 26 ülkedeki şehitliklerimizi gururla yad ettiğimiz Çanakkale Zaferi’nde de unutmadık unutmayacağız Unutturmayacağız.  Türk milletinin küllerinden doğarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuyla sonuçlanan emsalsiz ve tarihi mücadelesinin başlangıcıdır. Kanlarını, canlarını bizlere özgür bir vatan bırakmak için feda eden şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum! Biz de bu kutsal güne özel bir ziyaret gerçekleştirip şehitliklerimize güller ve karanfiller bıraktık.”

Yurtdışı konsolosluklarda resmi olarak kutlanılan böylesi zaferin Bir STK olarak hatırlanmasının da millete karşı bir yükümlülük olduğunu ifade eden Sadullah Kavak, Tüm şehitleri rahmetle andığını ifade etti.

İşadamı Sadullah Kavak etkinlik ile ilgili olarak sosyal medya hesaplarından, İngiltere Brookwood’daki Hava Şehitliği’nden Avrupa Engelliler Derneği Genel Başkan Poyraz Veysel Çadır’ın videosunu paylaştı.

Editör: Haber Merkezi