Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü kapsamında ilimizde pul sergisi açıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen pul sergisi açılış konuşmaları ile başladı.

Pul Sergisinin açılışında Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Başkanı Murat Hazinedaroğlu, PTT Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ragıp İmamoğlu birer konuşma yaptılar. Milli Mücadele’nin 100. Yılı Pul Sergileri’nin anlatıldığı kısa filmin izlenmesinin ardından kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, pulların kendine has bir dili olduğunu ifade etti.

Pulların Belge Olma Özelliği Vardır

Başkan Güngör yaptığı konuşmasında: “12 Şubat Bayramı öncesinde, 46 gün boyunca çeşitli kültürel etkinlikler yaptık. 2020 yılı boyunca da faaliyetlerimiz inşallah devam edecek. Bu etkinliklerimiz içinde Pul Sergisi özel bir yere sahiptir.

Çünkü biz kültürü, bir yaşam sanatı olarak görüyoruz. Kahramanmaraş kültürü de, el sanatlarıyla, leziz tatlardan oluşan mutfağıyla, edebiyatıyla, kahramanlıklarla dolu tarihiyle, Türk kültürü içinde büyük bir değer, estetik bir yaşam sanatıdır.

Pul koleksiyonculuğu, sadece renkli, bireysel bir faaliyet değildir. Onun belge olma özelliği de vardır. Pul koleksiyonları bize, bir toplumun belirli dönemlerde yaşadığı siyasi, toplumsal, estetik dönüşümün göstergeleri olmuşlardır. Tarihçiler, bu dönüşümden çok büyük fikirler çıkarabilir. Onlar pul koleksiyonlarını, üstü kapalı gerçeklere ulaşmak için kullanabilirler. Bunun dışında pul koleksiyonlarına bizim gibi akademik yaklaşmayan kişiler içinse, görsel şölenlerdir.

Bugün burada, bu incelikli sanatla ilgili bilgi alma imkanına kavuşuyoruz. Ayrıca bilgi almakla kalmayıp, Türkiye’nin en özel pul sergilerinden birini görme ayrıcalığını yaşıyoruz” dedi.

Başkan Güngör’ün konuşmasının ardından Milli Mücadelede PTT konulu tiyatro oyunu sahnelendi. Vali Yardımcısı Fatih Damatlar’ın konuşmasının ardından pul sergisinin kurdelesi kesilerek sergi gezildi ve sergide yer alan pullar dikkatlice incelendi.

Editör: Haber Merkezi