26.09.2018günü gezici hırsızlık yapan kişilerin tespiti ve ilçeye girmesini engellemekamacıyla yol uygulaması yapan polis ekipleri, genellikle evlerden ziynet eşyasıçaldıkları için adına "altın kızlar" ismi verilen şüpheli kadınlarıntakibini yapmak için yolda uygulama yaptı.

Hırsızlık olaylarını engellemek için uygulamaya her günaralıksız devam eden Pazarcık emniyet müdürlüğü ekipleri yol uygulanmasındaşüphe üzerine durdurduğu araçta hırsızlık suçundan aranan iki şüpheli bayanıyakaladı. Yakalanan 23 yaşındaki İpek Y'nin ve Deste K.’nın hırsızlık dâhildeğişik suçlardan 18 adet suç kayıtları olduğunu ve her iki bayanın da"Evden Hırsızlık" ve "Konut Dokunulmazlığı" suçundan 2 ayrıaranmalarının olduğunu belirledi. Şahısların ayrıca Adıyaman ilindekarıştıkları bir olay sebebiyle arandığı ortaya çıktı. Her iki şüpheli bayan daadliyeye sevk edildi

“HIRSIZLARIN YÜZDE90’NI BOHÇACI VE DİLENCİ”

İl Merkezi ve ilçelerde meydana gelen evden hırsızlıkolaylarının yüzde 90'ını ev zilleri çalan sözde bohçacı ve dilenci görünümlübayanların gerçekleştirdiğini ifade eden yetkililer, Bu gibi şüphelileri görenvatandaşların anında 155 polis imdat telefonunu aramalarını, arananvatandaşların isimlerin gizli tutulduğu belirtildi. Zile basan şüphelibayanların kapı açılmayınca evlerin boş olduğunu tespit ederek hırsızlık amaçlıevlere girdikleri hatırlatıldı.

“KAPILAR MUTLAKAKİLİTLENMELİ”

Bohçacı ve dilenci görünümlü şüpheli bayanların hırsızlıkamaçlı eve girememesi için kapıların anahtar ile kilitlenmesinin gerektiğinivurgulayan uzmanlar, kapıların sadece çekilerek kilitlenmeden bırakılmasıhalinde kolayca açılabileceğini belirtti. Genellikle bu tarz bayanlarınyanlarında kapı açmaya yarar plastik aparat olduğunu, sadece çekilerekkapatılan kapıları, kapı ara boşluğundan kart sokmak suretiyle kapı dilidüşürüp birkaç saniyede açabildikleri ve bu konuda dikkatli olunarak kapılarınanahtar ile mutlaka kilitlenmesi vurgulandı.

HABER-FOTO: ÖMERFARUK SALMAN

 

Editör: Haber Merkezi