Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binasında düzenlenen programa Pazarcık Kaymakamı Dr. Adil NAS, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa BOZKURT, İl Müdür Yardımcısı Salih İNAN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü İbrahim KARGI, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Sadık Yılmaz GÜLLÜ, Pazarcık İlçe Tarım ve Orman Müdür Vekili Bilal Habeş ÖZTÜRK, Pazarcık Ziraat Odası Başkanı Ali ÇİFTEPALA, muhtarlar, çiftçiler ve İl-İlçe Müdürlükleri teknik personelleri katılım sağlamıştır.

Bilindiği üzere Kırmızı Mercimek, % 20 civarı protein içermesi nedeniyle insan beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. Kurak bölgelerde ve nadas alanlarında ekim nöbetine girerek hem üreticiye hem de ülke ekonomisine önemli gelir sağlamaktadır. Ayrıca samanı hayvan beslenmesinde aranan önemli bir kaba yemdir.

İlde uygulanacak olan bu proje ile Kırmızı Mercimek üretim alanımız 7.000 dekardan 15.000 dekara çıkartılacak ve gerek üretim alanlarında gerekse de üretim miktarında % 120 oranında bir artış gerçekleştirilebilecektir. Üreticiler için son derece cazip olan % 100 hibeli tohumluk temini ile kırsal alanda aile bütçesine katkı sağlanırken, İlimiz ve Ülkemiz ekonomisine çok önemli katkılar sağlanacaktır.

Editör: Haber Merkezi