Maritaş Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kesim, Maritaş’ın Kahramanmaraş'ta entegre iplik eğirme ve dokuma fabrikası olarak kurulduğunu ve dünyanın önde gelen hazır giyim markalarına denim kumaş tedarik ettiğini anımsatarak,  “Maritaş Denim olarak yıllık 25 milyon metre üretim kapasitesine sahibiz. Türkiye'nin tekstil sektöründe giderek büyüyen bir kuruluşuyuz” dedi.

Kesim, entegre kuruluş olarak Ar-Ge Merkezi ve İstanbul'daki satış-pazarlama ofisleri ile dünyanın önde gelen hazır giyim markalarına denim kumaş tedarik eden genç ve dinamik bir ekiple inovatif ürünleriyle  pazarda daha da güçlendiklerini belirttti.

Cem Kesim, HEMPMADE koleksiyonunu oluşturulurken kenevirin sentetik kimyasal kullanılmadan doğal yollarla kotonize edildiğini ve yine kendisi gibi doğal olan pamukla karıştırılarak verimli, kalitesi yüksek, uzun elyaflar elde edildiğini söyledi.

Pamuk kenevirle birlikte kullanılmaya çok uygun bir elyaf olduğundan, HEMPMADE koleksiyonunda kenevir lifinin  %50 ‘ye kadar oranda pamukla birleştirilmesini başardıklarını vurgulayan Cem Kesim, şöyle devam etti:

“Maritaş Denim olarak yerli üreticileri de destekleyerek  100% kenevir lifi içerikli kumaşlar üretme ve bu üretimi toplam üretiminin %50’si oranına taşıma hedefi doğrultusunda  önemli bir adım atmış oluyoruz. Kenevirin sentetik kimyasal kullanılmadan kotonize edildiği, pamukla karıştırılarak ipliğe dönüştürüldüğü ve kumaş olarak üretildiği  Maritaş  Denim tarafından tasarlanan  HEMPMADE koleksiyonunda  önemli ölçüde daha güçlü ve aşınmaya karşı daha dirençli, sürdürülebilir ürünler üretilmiştir.”

Cem Kesim, kenevirin kumaşa dayanıklılık sağladığını, HEMPMADE içerisinde yer alan ürünleri de daha güçlü hale getirdğini belirterek, “ Ayrıca, boya tutuculuğunu arttırma  özelliği ile indigo denim teknolojisinde de kenevirin indigo boyayı  daha konsantre bir şekilde emiciliği sağlanmıştır” dedi.

HEMPMADE koleksiyonunun  kullanıcılara ve moda severlere daha sürdürülebilir, kaliteli, uzun ömürlü , kullandıkça hemen yıpranmayıp aksine  daha da yumuşayarak kullanım rahatlığı sağlayan ürünler ve bilinçli alışveriş imkanı sunduğunu vurgulayan Cem Kesim, “Ayrıca bu koleksiyonda, sürdürülebilir tekstil bilinci ve mükemmel uyum ile katma değeri yüksek olan ürünler geliştirilmiş ve bu ürünler indigo denime  optimum koşullarda uyarlanmıştır” diye koınuştu.

Cem Kesim, Maritaş Denim olarak sektörde öncü olma ve sürdürülebilir tekstil politikaları hedefi doğrultusunda modaseverlerle buluşturduğu HEMPMADE koleksiyonu üzerindeki çalışmalarına halen devam ettiklerini ve kalite değeri yüksek , teknoloji ve bilgi birikiminin harmanladığı ürünleriyle  sektöründe öncü olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi. HABER: YAŞAR ERİKLİ

Editör: Haber Merkezi