Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) istatistiklerine göre2017-2018’de üniversitelerde toplam 7 milyon 560 bin 371 öğrenci var. Gençlikve Spor Bakanlığı’nın verdiği bilgilere göre de KYK yurtlarında bu yıl yaklaşık700 bin öğrenci barınabilecek. KYK her yıl yurt kapasitesini artırsa da öğrencisayısı çok olduğu için talebi karşılayamıyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesini kazanan ve şehirdışından gelen öğrenciler KYK yurtlarında yer olmadığı için barınmama sorununutam olarak çözemediler. Bazı öğrenciler mecburiyetten özel yurtlarda kalmayıtercih ederken bazıları da ev tutmak zorunda kaldılar.

“MECBURİYETTENKALIYORUM”

Kahramanmaraş’ta bulunan özel yurt fiyatları odada kalanöğrenci sayısına ve kalitesine göre değişiklik gösteriyor.  Özel yurtlar yıllık ortalama 5 bin ile 10 binarasında değişiyor. Özel yurtların aşırı pahalı olmasından öğrenciler budurumdan rahatsız. KYK yurtları çıkmayan bir öğrenci,  “Mecburiyetten dolayı özel yurtta kalıyorum.Fiyatlar çok pahalı ama hayalim olan üniversiteyi ve bölümü kazandığım için çokmutluyum. Ailemin maddi durumu çok iyi değil. Ama her türlü zorluğa göğüs gerip,mezun olduktan sonra ülkeme ve şehrime katkıda bulunmak istiyorum”açıklamalarında bulundu.

“SIRA GELENE KADARÜNİVERSİTEYE GİTMEYECEĞİM”

Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam Üniversitesini kazanan bir diğeröğrenci şu açıklamalarda bulundu: “Burada yedekte yurt bekliyorum. Şu anda birakrabamın yanında kalıyorum. Ancak burada sürekli kalamam. Özel yurtlara dakaydolmak istemiyorum. Çünkü hem kısa süreli kabul etmiyorlar hem de çokpahalı. Sıra gelene kadar üniversiteye gitmeyi düşünmüyorum”

Yetkililer, öğrencilerin yedek sıralarını her hafta takipetmesi gerektiğini ve kayıt tarihlerini kaçırmamasını belirtti.

HABER-FOTO: MERTPOLAT

 

 

 

Editör: Haber Merkezi