Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) süreciyle birlikte TÜGVA tarafından Ağustos-Eylül ayı içerisinde  online yaz okulu gerçekleştirildi.

Vakıf üyesi 100 öğrencinin katıldığı online derslerde, Kur'an-ı Kerim eğitimi, Siyer, Hadis, Kişisel gelişim ve online bilgi yarışmaları yapıldı.

Yaklaşık 1.5 aylık programın kapanışında, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, "Gençlerle Başbaşa" adlı online konferans düzenlendi.  Yılmaz'ın öğrencilere yönelttiği çeşitli sorular neticesinde doğru cevabı verenler ödül almaya hak kazandı.

Milli Eğitim Müdürlüğünde düzenlenen programda, İl Müdürü Cemal Yılmaz ve TÜGVA İl Temsilcisi Furkan Seyithanoğlu'nun katılımıyla ödül almaya hak kazanan, 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu'ndan Ahmet Berke Demirkol, İsmet Mücteba Karaoku, Mehmet Said Gönül, Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulundan Elifnaz Altun, Abdurrahim Karakoç Ortaokulundan Şevval Fındıkçı'ya  ödülleri takdim edildi.

Burada gazetecilere açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, çocukları yetiştirirken herkesin çok sık tekrar ettiği bir ölçü olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Çocuklarımız çift kanatlı ve 3 boyutlu olarak yetişsinler istiyoruz. Özellikle akademik olarak en güzel şekilde bilgileri almış olsunlar, sosyal olarak en güzel şekilde yetişsinler, her öğrencimiz sporla, sanatla ve musikiyle, kabiliyetine göre tiyatro ile bir etkinliğin içerisinde mutlaka olsunlar. Ahlaki olarak da, kendilerini en güzel şekilde yetiştirsinler. Hem zihin hem de gönül beslemesini aynı anda beraber yapalım istiyoruz."

Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki okulların tamamında, bahsettiği 3 boyutla ilgili öğrencilerin yetiştirilmesine gayret sarf ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Bakanlığımızında TÜGVA ile yaptığı protokol çerçevesinde ortak bazı çalışmalar yürüyoruz. Bu pandemi sürecinde öğrencilerin eve kapandıkları dönemde, uzaktan eğitimle de olsa, güzel ahlak ve terbiyeli çocuklar yetiştirmek için TÜGVA'nın yaptığı çalışmanın kapanış seminerini ben verdim" dedi.

O seminerde sorduğu bir takım sorulara, doğru cevap veren öğrencilerin ödüllendirildiğini anlatan Yılmaz, "Ben öğrencilerimizi ve onları yetiştiren anne babaları tebrik ediyorum" diye konuştu.

TÜGVA İl Temsilcisi Furkan Seyithanoğlu ise TÜGVA olarak ortaokul birimiyle yaptıkları çalışmanın meyvesini aldıklarını belirtti.

Seyithanoğlu, bu sene pandemi dolayısıyla çalışmaları online platformda gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "Özellikle milli ve manevi değerler üzerinden kuranı kerim ve hadis dersleri yaptık. Gençlerimizin bu yazı dolu dolu geçirmesini temenni ettik. Online programımızın kapanış konuşmasını Cemal hocamız yaptı. Bugünde öğrencilerimizle birlikte hocamızın yanına geldik ve başarılı olan öğrencilere hediyerini birlikte takdim ettik" dedi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi