*Hijyen önlemleri alındı

*Kantinciler 7 ay sonra siftah yaptı

Türkiye'de ilk vakanın görüldüğü 11 Mart tarihinden sonra sıkı tedbirler alınmaya başlandı. 13 Mart 2020 tarihinden sonra okullarda hizmet veren kantin sektörü,  Sağlık Bakanlığın almış olduğu karar doğrultusunda hizmetine ara verdi.

Bu hafta Pazartesi günü itibariyle kademeli olarak açılan okullarda yeniden hizmet vermek için açılan kantinlerle ilgili konuşan Gülmez, "Kantinciler Derneği üyeleri ve esnafları olarak Tarım Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğünün, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Okul Müdürlüğümüzün emirleri doğrultusunda gerekli tedbirleri alıp, hizmete başladık. Okullarımız sokaklardan çok çok daha güvenli. Allah'ın izniyle, biz bu Kovid-19'u yenicez." dedi.

 Gülmez, çocuklar için yeterince tedbirler alındığına inandığını belirterek, "Kantinciler olarak her zaman kapalı ürün satma gayreti içerisindeyiz. Satmış olduğumuz ürünler, satışa katkı sunan elemanlarımız, başlarında bone, ellerinde eldiven ve üzerinde formalarıyla hijyen içerisinde hizmet sunuyoruz. En azından bizim okullarımız, idarelerimiz ve iş güvenliği birimleri tarafından denetleniyor. Personellerimiz hijyenle ilgili gerekli bilgiye sahip" diye konuştu.

Çalışan elemanlarımız, yerinde üretim ve yerinde tüketim sertifikalarını, hijyen eğitimlerini aldılar. Biz hizmet sektörü olarak öğrencilerimizin hizmetindeyiz. Okullarda yeterince öğrenci olmasa da, biz hizmet sektörü olarak öğrencilere hizmet vermeye devam ediyoruz." dedi. 

Gülmez, "Şu anda merkez ve 11 ilçemiz dahil olmak üzere, 1004 kantinimiz bulunuyor. Bunların bir kısmı açık, bir kısmı kapalı. İnşallah virüsü yendiğimizde bütün okullarımız faaliyette olacak." diye konuştu.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi