Osmanlı döneminde uygulanan ancak günümüzde unutulmaya yüztutmuş ''Askıda Ekmek'' projesini Namık Kemal Mahallesi'nde başlatan NamıkKemal Mahallesi Muhtar adayı Ahmet Okur, uygulamayı geliştirilerek hem askıdaekmek, hem de askıda et olarak mahallelinin hizmetine sundu.

  Hayır sahipleri veesnaflar ile görüşerek bu projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Ahmet Okur,''Ecdadımız Osmanlı'dan beri gelen ancak kaybolmaya yüz tutmuş eski geleneğimizAskıda Ekmek projesini mahallemizde gerçekleştirmeye başladık. Buna ek olarak,Askıda Et projesi de başlattık. Bu geleneklerimizi tekrardan gün yüzüneçıkartmak için bu uygulamaları hayata geçirdik. Evine et götüremeyen, ekmekgötüremeyen kardeşlerimiz için böyle bir proje hazırladık. Bugün itibari ileNamık Kemal Mahallesi'nde, Hacı Murat Caddesi ve Yavuz Selim Caddesi üzerindekiesnaflarımız, hayır sahiplerinin desteği ile uygulamayı hayata geçirdi'' dedi.

  İhtiyaç sahipleriiçin uygulamamızı destekleyen esnaflarımız dükkanların camlarına askıda et veekmeğin bulunduğunu belirten afişleri astı. Biz de vesile olduğumuz için çokmutluyuz diyen Okur, ''Mahallemizin değerli sakinleri ve esnaf kardeşlerimizede çok teşekkür ediyorum. Her şey Namık Kemal için'' diye konuştu.

  Projeyi destekleyenmahalle esnaflarından Zafer Erdem, "Böyle bir uygulamada hem bu mahalleninesnafı olarak hem de market olarak bizde Ahmet abimizi destekliyoruz. Örnek birproje. İhtiyaç sahipleri askıdan evlerine ekmek, et götürebilecek" diyekonuştu.

    Ömer Faruk Salman  

 

 

Editör: Haber Merkezi