Kahramanmaraş'ta 2012 yılından beri mavi kapakları toplayarak engelliler için tekerlekli sandalye dağıtan Kantinciler ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Abdülkadir Gülmez, yaptığı çalışmayı proje haline dönüştürerek İçişleri Bakanlığına başvuru yaptı.

Projesi onaylanan Gülmez, İl Emniyet Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün de katılımıyla gerçekleştirdiği programda, projenin tanıtımını yaptı. Bu kapsamda, "Tane tane kapakları toplayalım, engelleri aşalım" sloganıyla toplanan mavi kapaklar engellilere sandalye olarak geri verilecek.

Program da konuşan İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, bu çalışmanın toplumsal duyarlılığı en üst seviyeye taşıyan, toplumdaki engelleri ortadan kaldıran bir proje olduğunu söyledi.

Emeği geçen herkesi tebrik eden Cebeloğlu, "Bu kardeşlerimiz toplumun her safhasında, her noktasında olan insanlar. Yeterki biz engel koymayalım ve koyulmuş olan engelleri kaldırabilelim. Bu projede o konulmuş olan engelleri kaldırma noktasında önemli bir adım. Onların toplumda ve sosyal hayat içerisinde her türlü işi başarıyla yaptıklarını biliyoruz." dedi. 

Cebeloğlu, projenin ekolojik dengeninde korunması, çevrenin atıklardan batmaması ve geri dönüşüme kazandırılması adına da çok önemli olduğunu kaydetti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Kaya da kurum olarak engellilere verdiğikleri hizmetle, engellilere hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının yanında her zaman paydaşlık ilişkisi içerisinde birlikte hareket ettiklerini belirtti.

Proje kapsamında engellilere verilen tekerlekli sandalyelere şehitlerin isimlerinin yazılmasının da manevi yönüyle bir anlam taşıdığını anlatan Kaya, "İnsanlarımıza içtikleri suyun ne şekilde anlamlı hale getirilebildiğini gösteriyor." ifadelerini kullandı. 

Mavi kapak projesine 8 yıldır öncülük eden Kantinciler ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanı Abdülkadir Gülmez, 2012 yılından bugüne akülü, elektrikli ve manuel olmak üzere toplamda 10 bin 200 adet araba dağıttıklarını söyledi.

Gülmez, bundan sonraki süreçte Kahramanmaraş'ta yapmış olduğukları mevcut faaliyetlerin ise  "Tane tane kapakları toplayalım, engelleri aşalım" projesiyle şaha kalkmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi