Dulkadiroğlu Belediyesi’nin bünyesinde bulunan Extrem Park’ta düzenlenen lansmanında etkinlik hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

8 Ekim Cumartesi günü başlayacak olan ve 9 Ekim Pazar günü akşam saatlerinde sona erecek olan etkinlik Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Halk oyunları, yöresel ikramlar, hapısa dağıtımının yanı sıra yerel sanatçıların müzik festivalinin verileceği etkinlik öncesinde gerçekleştirilen lansmanında program hakkında detaylı bilgiler verildi.

Bertiz yöresinin değerlerinin tanıtılacağı program öncesinde çalışmaların tamamlandığını ifade ede Dulkadiroğlu Belediye Başkan Yardımcısı Arif Yenipınar, “Bölgemizin tüm ürünlerini öne çıkartan ve tanıtmaya gayret eden bir belediyeyiz. Geçen yıllarda olduğu gibi masere günlerinde Dulkadiroğlu Belediyemiz destek sağlayacak. Herkesi Demokrasi Meydanı’nda Cumartesi ve Pazar günleri yapılacak olan etkinliğimize davet ediyorum” dedi.

Bertiz Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Zeynel Abidin Boz ise, “Bertiz Eğitim ve Kültür Vakfı ile Dulkadiroğlu Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği şıra etkinliği ile kentimizin tanıtımını yapmaya gayret göstereceğiz. Bölgemizin kültürel değerlerini tanıtmak ve Bertiz’in hem tarihi hem de kültürel ürünlerini tanıtabilmek adına önemli çalışmalar yürüteceğiz. Yöremiz bildiğiniz üzere faarklı tatları ile bilinen bir bölgedir ve günlerimizin şirin ve tatlı geçmesi açısından Demokrasi Meydanı’nda halkımızı güzel bir etkinlik bekliyor olacak. Etkinlikte sucuk ve bastık yapımı konusunda bir sunum yaparak bu özel tadın yapımı hakkında bilgiler vereceğiz. Açtığımız stantlar ile katılımcı vatandaşlarımızın keyifli vakit geçirmesini sağlayacağız. Bunun yanında yerel sanatçılarımı da vatandaşları müziğe doyuracak. Etkinlik Cumartesi günü saat 11’de başlayıp Pazar günü akşam saatlerinde sona erecek” diye konuştu.

“AÇILIŞIMIZA HERKESİ BEKLİYORUZ”

Boz: “15-20 adet stantlar kurarak köyden ürün getiren vatandaşlarımız burada teşhir edecek, satacaklar, misafirlerini ağırlayacaklar. Diğer taraftan şehrimiz adına bir hareketlilik olsun diye konser programları ayarladık. İnşallah bu kapsamda 3 tane yerel sanatçılarımız gelecek: Bunlar Zafer Bertizlioğlu, Salih Kıraç ve bir yöresel sanatçımız. Vatandaşlarımızı yerine göre eğlendirecekler, orada bir şölen olacak inşallah. Cumartesi günü saat 11.00’de açılışımız var büyük ihtimalle Pazar akşamı saat 20.00’ye kadar devam edecek.” İfadeleri kullandı. HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi