Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi Büyükşehirlerde hızla büyüyen mikro mobiliti girişimi Elektrikli Scooter Martı, yeni elektrikli scooter'ı farklı şehirlere de taşırken, Türkiye'de tasarlanan Anadolu-1'i ilk kez tanıttı. Anadolu-1, İstanbul, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın dik yokuşları düşünülerek yeniden tasarlanırken, 2020 Mart ayından itibaren kullanılmaya başlandı. Kahramanmaraş Sokaklarına inen Martı'nın yeni elektrikli scooter'ı Anadolu-1'in konum, şarj ve hız seviyelerini anlık olarak takip etme imkânı sağlayan ağa bağlı kutularının üretimini Türk mühendisler tarafından yapılıyor. Ayrıca kullanılan sensörlerle arıza yapan araçlar tespit ediliyor. Martı, yeni aracı Anadolu-1'de, süspansiyon sistemiyle hem yolculukları daha konforlu hem de daha güvenli hale getiriyor. Yerli süspansiyon sistemi kullanılan Anadolu-1, tümsek, çukur ve engebelerde, titreşimi en aza indiriyor. Anadolu-1, gece sürüşleri için, daha güçlü bir aydınlatma ve fren lambası sistemiyle görüş mesafesini arttırıyor.

HIZ 18 KM/S'DE SABİT
Elektrikli Scooter Martı Anadolu-1'de, çapı 25.4 santim olan, patlama ve yırtılma riskine karşı dayanıklı dolgu lastikler, mekanik ve elektronik fren sistemi bulunuyor. Saatte 25 kilometrelik bir hıza çıkma kapasitesine sahip olan Anadolu-1'ler, 18 kilometre hıza sabitleniyor. Şase ve motoru Türkiye şartlarına göre tasarlanan Anadolu-1, 15 dereceye kadar yokuş çıkma kabiliyeti de kazandırılmış. Şuanda Kahramanmaraş caddelerinde alıcılarının ilgisini çeken Martı büyükşehirler başta olmak üzere 81 ilin sokaklarında yerini almaya başladı.

İŞE GİDERKEN VE ÇIKIŞTA KULLANILIYOR
* Martı'nın en yoğun kullanıldığı zaman işe giderken ve iş çıkışı olduğu görülüyor. Sabah 8-10 ile akşam 17-20 arası en yoğun saatler olarak göze çarpıyor.
* Kaza riskini minimuma düşürmek için hız saatte 18 kilometreye sabitlenmiş durumda.
* Elektrikli scooter üstünde taşıdığı ağırlık ve yolun eğimine göre pil durumu değişiyor. Pil, hız ve konum bilgisine göre araçların şarj ve bakımları yapılıyor. (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi