Açılışa Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK PartiKahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Onikişubat Belediye Başkanı HanefiMahçiçek, gaziler, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıylabaşlayan programda ilk olarak ortaokul öğrencisi Ahmet Demirci Kur’an-ı Kerimokudu. Daha sonra 15 Temmuz ile ilgili bilgiler aktarılan programda Türkiyetopraklarının şanlı tarihinden bahsedilirken, öğrenciler tarafından okunanşiirler duygulu anlar yaşattı.

Programda bir konuşma yapan Onikişubat Belediye BaşkanıHanefi Mahçiçek Gaziler Haftası sebebiyle gazileri saygı ile selamlayarak, “ Bumilletin övülmüş bir millet olduğunu bilmeyenler 15 Temmuz’da bir kalkışma dahayaptılar. Kurtuluş savaşında da aynı şekilde bunu bilmeyen gafiller ülkemizi,Kahramanmaraş’ımızı işgal etmeye kalkmışlardı. Kahramanmaraş bütün Türkiye’deolduğu gibi bir istiklal kentidir. Hiçbir askeri donanımı olmadan, düzenliordusu ve silahı olmadan 22 gün 22 gece mücadele ederek 12 Şubat 1920’dememleketimizi işgal edenleri kovduk. Bunlar son yüzyıllık tarihimizde tekerrürederek tekrar bugünlere geldi. Son halkası da 15 Temmuz oldu. Ülkemizi işgaletmek için 15 Temmuz’da o gafiller tekrar ayaklandılar. Ama bu millet büyük birmilletti. Bunu bilmeyenlere bir defa daha 15 Temmuz da kanıtlamış olduk. Yinesilahımız, donanımımız yoktu ama tankın altına yatarak, bu ülkeyi bölmekisteyenlere işgalcilere fırsat vermedik. İşte o gün gazilerimize hatıra olarakverilen bir gün. Bende böyle bir günde sizlerle birlikte olmaktan mutlulukduyduğumu ifade etmek istiyorum. Böyle kötü ve üzücü günleri bir dahayaşamamayı temenni ediyorum. Bugünkü programın düzenlenmesinde emeği geçenherkesi kutluyor, saygılar sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e öğrencilertarafından gerçekleşen çiçek takdiminin ardından konuşma yapmak üzere kürsüyedavet edilen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve aynı zamanda 15 Temmuz haindarbe girişiminde gazi olan Habibe Öçal yapmış olduğu konuşmada o gece nelereşahit olduğunu anlatarak, duygulu anlar yaşattı. Konuşmasında gözünü kırpmadanvatanı uğruna fedakârlık gösteren gazilerin gününü tebrik eden Öçal, geleceknesillerin bu konuda hassas olmaları gerektiğini ve 15 Temmuz ruhunu devamettirmeleri gerektiğini belirtti.

Konuşmasında böyle güzel bir programa emek veren herkeseteşekkür eden Öçal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’e “ eğitimdenelini eteğini çekmeyen, yüreğiyle hizmet eden belediye başkanımız” ifadelerinikullanarak ayrıca teşekkür etti.

Son olarak açılışta bir konuşma yapan KahramanmaraşValisi Vahdettin Özkan, 15 Temmuz gazileri ile beraber aynı havaya solumaktanbüyük mutluluk duyduğunu belirterek, “ Bizim en büyük servetimizgençlerimizdir. Ve bu gençlere 15 Temmuz ruhunu yansıtabilmek en önemliödevdir.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından OnikişubatBelediyesi’nin yapımını üstlendiği “Karanlıktan Aydınlığa 15 Temmuz Sokağı”açılışı gerçekleştirildi. Şehitlerin biyografilerinin yer aldığı sokaköğrenciler tarafından da yoğun ilgi gördü. Son olarak hatıra fotoğrafınınçekilmesinin ardından açılış programı sona erdi. (HABER MERKEZİ)

 

 

Editör: Haber Merkezi