101 yıl önce başlayan ve ülkenin kurtuluşuna ışık tutan Maraş’ın kurtuluş bayramı etkinlikleri kentte pandemi kuralları çerçevesinde kutlanıyor.

34 ülkede Türkiye’nin bayrağını dalgalandıran, Kahramanmaraş’ın dünyaca ünlü dondurma firması MADO, Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Bayramı etkinlikleri kapsamında kurtuluşa özel pasta ve tatlı hazırladı.

"101. yıla özel pasta"

 Üzerinde Şerit İstiklal Madalyası bulunan pastayla, kurtuluş bayramını kutlayan MADO vatandaşlara tatlı ve dondurma ikramında bulundu.

MADO Yönetim Kurulu Üyesi Erdal Kanbur, Kahramanmaraş’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 101. yıl dönümü kutladıklarını belirtti.

12 Şubat Kurtuluş bayramını çete bayramı olarak kutladıklarını dile getiren Kanbur, şunları söyledi:

 “Atalarımızdan duyduğumuz kadarıyla Maraş’a başka ülkelerin askerleri geldi. Bu neden Maraş’ı kurtarmak için her mahallede çeteler oluştu. Bu çeteler bulundukları mahalleyi kurtarmak için ellerinden geleni yaptılar. Bizde 12 Şubat Çete Bayram ruhunu yaşıyoruz.” Fransız askerlerinin Maraş’tan kovalandığını hatırlatan Kanbur, şu anda Kahramanmaraş’ta özgürce yaşanmasını ecdada borçlu olduklarını söyledi.

Kanbur, çetelerin düşman istilasına karşı kahramanca mücadele verdiğini anlatarak, şöyle konuştu:

“Kentimizi kurtararak bugünleri bizlere emanet ettiler. Bizler kurtuluş mücadelesindeki kahramanlarımızı anıyoruz. Bu süreçte Maraşlılar ellerinde ne varsa vatan savunması için feda ettiler. Pandemi kuralları nedeniyle bu kutlamaları kısmi olarak yapıyoruz. MADO ailesi olarak kurtuluş coşkusu yüreğimizde yaşadığımız için bugünü sorumluluk kabul ederek elimizden geldiğince kurtuluş coşkunu yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz.” İnsanları MADO’ya davet ederek kurtuluşun bu eşsiz ruhunu onlara anlatmaya çalıştıklarını da belirterek, “Bunun için madalyalı pasta ve tatlı hazırladık. Bu kurtuluş bizim namusumuz olduğu için bu pastayı kesmedik. Kahramanmaraş sadece kurtuluşun meşalesini yakan il değil aynı zamanda hem dondurması hem tekstili hem de metal mutfak eşyasıyla dünyada öne çıkan şehir. MADO çalışanlarımıza Kahramanmaraş’ın kurtuluşuna özel madalyalı bir pasta yapmamız gerektiğini söyledim. Bir haftadan bu yana pasta üzerinde çalıştık. Çalışanlarımız sağ olsunlar ellerinden geleni yaptılar. Hazırlıklar sonucu ortaya 150 kilogram ağırlığında ve üzerinde şeritli kurtuluş madalyasının olduğu muhteşem bir pasta ortaya çıktı.” diye konuştu.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi