Konu hakkında açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Niyazi Can; “Dünyanın birçok araştırmacısı katılarak ileri mühendislik teknoloji konuları ile ilgili çalışmalarını paylaşacaklardır. Tabi belli bir iş birliği içerisinde gerçekleşiyor. Başta Kahramanmaraş şehrimizde düzenlenecek olan EXPO 2023 ana sponsorluğu olmak üzere ondan fazla kurum ve kuruluşların sponsorluğunda gerçekleşecek olan İSADET 2 Sempozyumuna şehrimizdeki araştırmacıların ve ilgi duyanların ve ulusal ve yerli basımında katılımıyla ülkemizi ve şehrimizi tanıtımı adıyla çok önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Ülkelerin toplumların gelişmesi ileri teknolojileri yapılan araştırmalar ve bu araştırmaların somut teknolojileri katkılarıyla ile mümkün olduğu artık herkesin kabul ettiği bir olgu araştırmalar incelemeler ve bunun teknolojiye dönüşmesi ve toplumun hayatını kolaylaştıran pratik teknolojiler haline gelmesi kalkınmamanın en önemli tabanını oluşturmaktadır. Bizde Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak İSADET 2’ye ev sahipliği yapmanın mutluluğu ve huzuru içindeyiz. Emek verenlere çok teşekkür ederiz.” İfadelerini kullandı.

“Üniversitelerden 100’ün üzerinde bildiri geldi”

Gerçekleştirilecek programın Kahramanmaraş’a büyük faydalar sağlayacağının altını çizen Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal şunları söyledi; “3 gün boyunca yüz yüze ve online olarak Yunus Emre Kongre Merkezinde gerçekleştirilecek olan İSADET 2022’de yerli ve yabancı 19 davetli konuşmacı yer alacak olup, şu ana kadar yurtiçi ve yurtdışındaki Üniversitelerden 100’ün üzerinde bildiri geldi ve gelmeye devam etmektedir. Sponsorlarımızın büyük destekleri ile sempozyum hazırlık çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu bilimsel etkinliğimize ülkemizdeki tüm akademisyenleri bekliyoruz.”

“Güzel ve eğlenceli geçecek”

Programın detayları hakkında bilgiler veren Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yusuf Uras ise; “Kahramanmaraş’ta yapılacak olan Uluslar arası nitelikte olan sempozyumun ikincisini düzenlemenin heyecanı içerisindeyiz. İSADET 2 Sempozyumunun Üniversitemiz Güzel Sanatlar Bölümü Öğr. Gör. Ayça Çetiner, Öğr. Gör. Serap Yağmur İlhan, Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Öğr. Gör. Alper Şakalar ve Ülkemizin yeni ve gelecek vaat eden seslerinden Canset Özge Can ve Üniversitemizin Afrika kökenli yabancı uyruklu öğrencilerimizin yerel gösterileri ile açılış ve kapanışta verecekleri destekle güzel ve eğlenceli geçmesini amaçlamaktayız. Sempozyuma destek veren sponsorlarımız 12 Şubat Belediyesine, Başkanımız sayın Hanifi Mahçiçek’e, Kahramanmaraş Teknokent A.Ş’ye, Doğa Kolejine, A Plus Dental Diş Kliniği’ne, Zabunoğlu Otomotive, Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odasına, Jeoloji Mühendisleri Odasına, Gaziantep Elektrik Mühendisleri Odasına, AKDO’ya, Orkisplace Termal’e, Özgün Yapı Endüstrisine, Kozalak Mühendisliğe, Z.B.A. Harita Mühendisliğe, SDV Yapı ve Zemin Laboratuvarı ve Aydın Elektriğe sonsuz minnet ve teşekkürlerimizi sunarız.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi