Daha önce 2. ve 3.Lig’de birinci sıradaki takımlar direk bir üst lige çıkacak. Play-off maçları ile diğer şampiyonların belirlenmesi gündemdeydi. Küme düşmenin ise kaldırılması istenmişti. Şimdi federasyonun ligleri nasıl tescil edeceği merak konusu oldu. Federasyondan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Türkiye Futbol Federasyonu ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği yönetimi, Riva'da, TFF Başkanı Nihat Özdemir, TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, Başkan Vekili Mehmet Baykan, Yönetim ve İcra Kurulu üyesi Hamit Altıntop ile 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneği Başkanı Volkan Can, yönetim kurulu üyeleri ve kulüp başkanlarının katılımı ile bir toplantı yaptı. Toplantıda kulüpler, liglerin oynanmamasını talep ederken, nasıl tescil edileceğini TFF Yönetim Kurulu'na bırakmıştır. Kulüp temsilcileri ile karşılıklı mutabık kalındığı üzere, söz konusu talebi TFF Yönetim Kurulu değerlendirmiş olup, TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig, ayrıca Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'lerinin oynanmamasına karar vermiştir. TFF'nin liglerin tescil formatı ile ilgili kararı önümüzdeki günlerde açıklanacak.

TESCİL EDİLİRSE ŞAMPİYON KİM?

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını futbolu da olumsuz etkilerken, Liglerin bu şekil tamamlandığı düşünülürse Kimler şampiyonluğa ulaşacağı merak konusu oldu.

Günlerdir yazıyoruz alınan kararın yanlış olduğunu ama bir türlü vaz geçilmeyen Futbol iğlerinin oynatılmasına yönelik yeni bir tarih verilmişti, 2. ve 3. Lig Kulüpler Birliği Derneğinin talebi doğrultusunda Ligler oynanmayacak. Türkiye Futbol Federasyonu alt ligler için yine karar değiştirdi. 2.Lig ve 3.Lig kulüplerinin liglerin kaldığı yerden oynanmamasını istemesine rağmen ligler 18 Temmuz’da kaldığı yerden oynanacak açıklaması yapılmıştı. Ancak kulüplerin baskısına dayanamayan federasyon 2.Lig ve 3.Lig ve Bölgesel Amatör Lig’de sezonu noktaladı.

Dünya'yı kasıp kavuran Koronavirüs (KOVİD-19) yüzünden her geçen gün ölü sayısı artarken, Türkiye de ve Avrupa'daki tüm liglerin ertelenmesine neden oldu. Şampiyonluk yarışının büyük bir heyecana sahne olduğu birçok ligde sezonun nasıl tamamlanacağı merak konusu...

Profesyonel Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un grubunda şampiyonluğa Bandırmaspor, diğer grupta ise Yılport Samsunspor direk şampiyonluğa ulaşacak takım olarak dikkatleri çekiyor.

Eğer bu sezon Ligler bu şekilde tamamlanacak olursa kimler şampiyon olur diye değerlendirdiğimizde ilginç istatistlik ortaya çıkıyor.  Süper Lig'de 53 puan toplayan lider Trabzonspor, Medipol Başakşehir'i averajla geride bırakıp 7. lig şampiyonluğuna uzanacak. 1. Ligde şu durumda şampiyonluğa 53 Puanlı Hatayspor şampiyon olarak adını Süper Ligine ayak basacak. Ligde 2. Takım Büyükşehir Belediye Erzurumspor 28 maçta 13 galibiyet, 8 beraberlik, 7 mağlubiyet, 30 attığı gol, 22 kalesinde gördüğü gol sayısı olarak süper lige çıkmayı hak eden ekip olarak göze çarptı. Liglerin ertelenmesinin ardından Liglerin ne zaman başlatılacağı merak konusu olurken Ligler bu şekilde tescillendiğini düşünecek olursak şampiyonluğa Kırmızı Grupta 60 Puanlı Bandırmaspor, Beyaz Grupta 73 Puanlı Yılport Samsunspor şampiyonluğa ulaşacak. Kahramanmaraşspor’umuzun grubunda yer alan Bandırmaspor Şampiyonluk kapısını araladı. 3 Gruplu oynan 3. Lig 1. Grupta Serik Belediyespor, 3. Lig 2. Grupta Kocaelispor, 3. Lig 3. Grupta Karacabey Belediyespor şampiyon adayı olarak göze çarptı.

2. LİGİN ŞAMPİYONU SAMSUN VE BANDIRMA!

Liglerin ertelenmesinin ardından Liglerin ne zaman başlatılacağı merak konusu olurken Ligler bu şekilde tescillendiğini düşünecek olursak şampiyonluğa Kırmızı Grupta 60 Puanlı Bandırmaspor, Beyaz Grupta 73 Puanlı Yılport Samsunspor şampiyonluğa ulaşacak. Kahramanmaraşspor’umuzun grubunda yer alan BAndırmaspor 28 maçta 17 galibiyet, 9 beraberlik, 2 mağlubiyet, 58 attığı gol, 26 yediği gol olarak grup lideri olurken, Beyaz Grupta 28 maçta 23 galibiyet, 4 beraberlik, 1 mağlubiyet, 64 gol attığı, 11 gol kalesinde gören Yılport Samsunspor Şampiyonluk kapısını araladı. Beyaz Grupta Play-off oynandığı taktirde Manisa Belediyespor, Hekimoğlu Trabzonspor, Sancaktepespor, İnegölspor, Afyonjetspor ekipleri dikkatleri çekti. Beyaz Grupta 28 Puanlı Amedspor, 25 Puanlı Gümüşhanespor, 14 puanlı Şanlıurfaspor düşmeyi garantileyen ekipler oldular. Kahramanmaraşspor’un grubu Kırmızı Grupta ise play-off adayı Ankara Demirspor, Kastamonuspor, Tuzlaspor, Sakaryaspor ve Kırşehirspor olurken Ligden düşen 17 Puanlı Niğde Anadolu Fk ile 6 Puanlı Kardemir Karabükspor oldu. Elazığspor ise Ligden düşme meselesini dondurması ile seneye kaldığı yerden devam edecek.

3. LİGİN ŞAMPİYONU SERİK, KOCAELİ, KARACABEY!

3 Gruplu oynan 3. Lig 1. Grupta 55 Puanlı Serik Belediyespor 28 maçta 16 galibiyet, 7 beraberlik, 5 mağlubiyet, 49 attığı gol, 24 yediği gol olarak grup lideri olurken Play-off adayları ise Erzincan, Aksaray, Bucaspor, Artvinspor, Düzcespor ekipleri olurken 28 Puanlı Erzinspor, 7 Puanlı Tokatspor, 0 Puanlı Manisaspor amatöre düşen ekipler oldu.  3. Lig 2. Grupta ise 64 Paunlı Kocaelispor şampiyon adayı olarak göze çarptı. Kocaeli ekibi 27 maçta 21 galibiyet, 1 beraberlik, 5 mağlubiyet, 56 attığı gol, 22 kalesinde gördüğü gol olarak dikkatleri üzerine çekti. Grupta Play-off oynamayı hak eden takımlar ise Derince, Turgutluspor, Esenlerspor, Karşıyakaspor ve Tepecikspor takımları oldu. Lige veda eden 22 Puanlı Payaspor ve Kemer 2003 spor Amatöre düşen ekipler oldu. 3. Lig 3. Grupta 64 Puanlı Karacabey Belediyespor 28 maçta 19 Galibiyet, 7 Beraberlik, 2 mağlubiyet alırken kalesinde 17 gol görürken rakip kaleleri ise 45 kez ağalandırdı ve şampiyonluğa yelken açtı. Play-off için ise Soma, Pazarspor, Nevşehirspor, Muğlaspor ve Osmaniyespor takımları olarak dikkatleri üzerine çekti.

Grupta lige veda eden ekipler ise 28 Puanlı Altındağ Belediyespor ve Medical Park Batman Petrolspor, 27 Puanlı Modefen spor Amatöre düşen ekipler oldu.

SOSYAL MEDYA’DA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Sakaryaspor yönetimi ve taraftarları dün TFF’nin açıkladı liglerin tescil kararına, ateş püskürdü. Yönetim futbolcuların hakkını yedirmem derken, taraftarlarda ‘’Alt liglerde haksızlık var’’ başlığında sosyal medyadan tepkilerini sert şekilde gösterdi.

ÖNCE DEVAM SONRA TESCİL

Türkiye Futbol Federasyonu, TFF koronavirüs sebebiyle ara verilen alt ligler için 18 Temmuz’u işaret etmiş ve liglerin devam edeceğini açıklamıştı. Kamuoyunda bu karar olumlu karşılanmışken, TFF bir kez daha toplandı ve çok büyük tepkilere yol açacak olan alt liglerin tescilini kabul ettiklerini açıkladı.

BAŞKAN GENÇ TEPKİ GÖSTERDİ

TFF’nin bu kararı sonrası gözler Sakaryaspor’a çevrilmiş ve açıklanan kararı nasıl karşıladıklarını merak etmişlerdi. Sakaryaspor Kulüp Başkanı Cumhur Genç kulübün sosyal medya hesabı üzerinden çok sert açıklamalarda bulundu. Genç konuyla alakalı tüm kurumlara şikâyet dilekçesi vereceklerini açıkladı. Başkan Genç ‘’ TFF’nin bugün almış olduğu kararı üzüntü ve hayretle karşılıyoruz. Daha geçen hafta (18 Temmuz) ligler başlayacak diyen federasyon bugün ligde hiçbir iddiası olmayan kulüplerin başkanlarının ziyaretinden sonra liglerin oynatılmaması kararını almıştır. Bu karar adalet duygusunu zedeleyen ve kulüplerin hakkına giren bir karardır. Sakaryaspor olarak yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız. UEFA’ya, CAS’a gerekirse Türkiye Cumhuriyeti ve Dünyadaki en büyük mercilere kadar ulaşıp Sakaryaspor’un ve taraftarlarının hakkını arayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın! Sakaryaspor’un 1 yıllık emeğini kimse zayi edemez!’’ açıklamasını yaptı.

TARAFTARLAR AYAKLANDI

TFF’nin almış olduğu kararı haksız ve adaletsiz bulduklarını açıklayan Sakaryaspor taraftar grubu tatangalar dün akşam twitter’dan ‘’Alt liglerde haksızlık var’’ başlığı altında gönderi paylaştı. Taraftarların paylaştığı bu gönderi saatler içerisinde yüzlerce yorum alırken, büyük destek gördü.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Açıklanan bu karar sonrası sadece Sakaryaspor ve taraftarları değil, alt liglerde bulunan bazı takım ve taraftarları olaya tepki gösterirdi. TFF tescil kararı sonrası liglerinde son şeklinin nasıl olacağını açıklaması bekleniyor. Kulislerde dolaşan haberlere göre ise TFF tescil kararı sonrası lig liderlerini direkt olarak üst lige taşıyacakken, play-off oynanmadan grubunun ikinci sırada bulunan takımlarını da üst lige alacağı ve liglerde küme düşmenin bu sezon uygulanmayacağı konuşuldu.

TARAFTAR FUTBOLU ÖZLEDİ

Türkiye Liglerinde Futbol koronavirüs nedeni ile ara verilirken taraftar ise futbol seyretmeyi özledi. Süper Lig başta olmak üzere alt ligler ne zaman başlayacağını taraftar merak ediyordu. Şehrimizin tek profesyonel takımı Kahramanmaraşspor’u baz aldığımızı düşünürsek Ligin 29. Hafta karşılaşmasında lider Bandırmaspor ile 22 Mart Pazar günü saat 13:30'da karşılaşacaktı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoglu ve Futbol, Basketbol, Voleybol Federasyonlarının Başkanları ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı ile yapılan toplantıda alınan karar neticesinde tüm karşılaşmalar korona virüse karşı alınan tedbirler nedeniyle ertelemesi ile taraftar uzun bir süre futboldan uzak kaldı. 2019-2020 sezonunda takımından   uzun bir süre ayrı olan Kahramanmaraşspor taraftarı, korona virüsün gidişine göre temmuz2u iple çekerken iptal kararı ile sona ulaşıldı.

Editör: Haber Merkezi