**Kira Göçü Başladı***

***Tercih Baba ocağı***

Yüksek ücretlere karşı Kiracılar çözümü göç etmekte buldu. Yüksek ücretlere karşı Kiracılar çözümü nispeten ucuz kirası olan ilçelere doğru başlarken birçoğu ise Baba ocağına hatta kentten köye göç etmeye başladı.

“ÇÖZÜMÜ GÖÇ ETMEKTE BULUYORLAR”

Fırsatçı ev sahibi ve emlakçıların fahiş zamlar hakkında göçlerin yoğun bir şekilde başladığını dile getiren Alp Asistanlık Yönetim Kurulu Başkanı Alp Eren Önal, “Konut kiraları adete kira göçü başlattı. Merkezi bölgelerin sakinleri artan fiyatlar yüzünden daha ucuz yerlere taşınmanın yollarını arıyor.

Fiyat artışından dert yanan Kiracılar çözümü göç etmekte buluyor. Artan kiraları karşılayamayan vatandaşlar daha ucuz bölgelere yönelmeye başladı. İnsanlar artık eski usul de olduğu gibi ailesiyle birlikte yaşamaya başladılar. Babasının evine taşınanların sayısı her geçen gün artmaya başladı. Bununla birlikte insanlar artık barınma ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir yer olsun yeter diyorlar. Yani şu mahallede olsun, şu standart da olsun, site olsun kavramları ortadan kalkmış durumda. Hatta ve hatta köyüne yerleşenlerin sayısında da ciddi bir artış var” dedi.

“BABA OCAĞINI TERCİH EDEN KÖYE GÖÇ ÇOĞALDI”

Kiralardaki fahiş artış vatandaşın gündemindeki yerini korurken Mülk sahipleri kiralık evlerini ve işyerlerini daha yüksek bedellerle kiraya vermek için kiracılarını çıkarmaya çalışıyor diyen Alp Asistanlık Yönetim Kurulu Başkanı Alp Eren Önal, “Konut kiraları adete aldı başını gidiyor. Bu durumdan Hem inşaat sektörü hemde almak isteyen vatandaş mustarip. Yükselen Fiyatlardan dolayı insanlar kira ödemekte zorlanıyor. Bu kapsamda Milyonlarca kiracının beklediği, konut kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme yürürlüğe girdi. Ama maalesef özellikle şehrimizde göçler başladı. Eski usul ile herkes baba ocağına gitmeye başladı. Hatta köyleri şehir merkezine yakın olan insanlar köylere taşınmaya başladı. Artık eskisi gibi lüks yaşam yok. Ancak iş yerleri için aynı durum söz konusu değil” ifadelerini kullandı. HABER: YAŞAR ERİKLİ

Editör: Haber Merkezi