AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın katılımıyla gerçekleştirilen açılışta, gençlerin kuleler arası halatla geçişi renkli görüntülere sahne oldu. Kurdela kesimi öncesinde bir konuşma yapan Ünal ise uluslararası alanda çeşitli mesajlar verdi.

Bugüne kadar yapılan bir çok hizmetin açılışının bile yapılmadığını kaydeden Ünal, "Biz açılış yapmıyoruz. Bir çok yaptığımız eserin açılışını yapmıyoruz. İlçelerimizde yaptığımız hizmetlerin birçoğunun açılışını yapmadık. En son Ekinözü’nde yaptığımız hastanenin açılışını yapmadık. Şu ana kadar 584 tane okul yapmışız. Bugün müjdesini verdim. 300 yataklı kadın doğum hastanemizin 500 milyon liraya ihalesi yapıldı" dedi.

"BİR DÖNEM BU PARAYI BULAMIYORLARDI"

Ünal, 500 milyon liranın bir dönem, Türkiye Cumhuriyetinin kapı kapı aradığı borç olduğunu aktararak şöyle konuştu;

"Biz 500 milyon lira borç bulamıyorduk ama hamdolsun şuanda Kahramanmaraş’ta 300 yataklı kadın doğum hastanesi yapıyoruz bu paraya. Ve sadece Kahramanmaraş’a 18 yılda yaptığımız yatırım miktarı 30 milyar. Eski rakam ile 30 katrilyonu buldu. Şimdi buna rağmen bazen görüyorum. Birileri diyor ki, ya çivi mi çaktınız? Diyorum heralde bunu düşmanlık için söylüyor. Çünkü bırakın çivi çakmayı, bütün şehirlerimizi, ilçelerimizi milletimizle el ele verip ihya ettik."

"AK Parti’nin 18 yıl içerisinde attığı her adım, yaptığı her icraat bizi bütün Dünya’nın baş etmekte zorladığı küresel salgına hazırlamış adeta. 18 yılda yaptığımız hastaneler, ulaşım alt yapısı, bilişim alt yapısı bütün bu 18 yıllık alt yapı çalışmalarımız, bugün Dünya’nın başa çıkmakta zorlandığı, Amerika’nın, İspanya’nın, İtalya’nın, İngiltere’nin per perişan olduğu, mesela Fransa’da 60 yaşın üstündeki hastalara bakılmıyor. İspanya’da yaşlıları huzur evinde unuttular. O insanlar huzur evinde maalesef hayatlarını kaybetti. Ama bir ülke düşünün ki, devletiyle milletiyle kenetlenmiş, önce yaşlılarına saygı ve hürmetle sahip çıkmış, saygının sevginin, merhametin ve iyiliğin ne demek olduğunu Dünya’ya göstermiş bir Türkiye var şu anda. Bu çok kıymetli birşeydir. O yüzden ben her konuşmamda bunun altını çiziyorum."

"İYİLİK DUYGUSUNU MUHAFAZA EDELİM"

"Her konuşmam da ısrarla diyorum ki, Bugün kalbimizde muhafaza etmemiz gereken şey iyilik duygusudur. Bunu kaybettiğimizde vahşileşiriz. Bunun örneklerini görüyorsunuz. Amerika’da örneklerini görüyorsunuz. Almanya’da, Fransa’da örneğini görüyorsunuz. Vatandaşı korumakla görevli olan polisin, eşinin yanında bir siyahi vatandaşı yedi kurşunla nasıl katlettiğini gördünüz. Merhamet duygusu! yada bakıyorsunuz boynuna basmış… Burada biz teröriste, terörist dediğimiz için ve bizim emniyet mensubumuz terörle, teröristle mücadele ettiği için hedef haline geliyor. Sonra bize otokrat, onlara demokrat diyorlar. O yüzden bizim hamd etmemiz ve şükretmemiz, bu birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz lazım."

"Bugün biz bir siyasi anlayışla değil, hepimiz Türkiye derdiyle buradayız. Hepimizin ortak derdi, mesele memleketse gerisi teferruat diyen insanlarız. Bu birlik ve beraberliğimize helal getirmemeliyiz. Tespihi bir arada tutan, tespihin imamesidir. Bugün niye sürekli Recep Tayyip Erdoğan’a saldırıyorlar? Bugün birliğimizin, beraberliğimizin, Dünya’ya karşı gösterdiğimiz mukavemetimizin tecessüm hali olduğu için Recep Tayyip Erdoğan’a saldırıyorlar. Peki Recep Tayyip Erdoğan kim? Onu kıymetli yapan nedir? İşte bu sorunun cevabı önemli. Recep Tayyip Erdoğan’ı kıymetli yapan bu aziz millet tarafından seçilmiş olmasıdır. Bu millete düşmanlıklarını dile getiremedikleri için Tayyip Erdoğan’a düşmanlıklarını dile getiriyorlar. Biz liderimizle beraber, Türkiye olarak tarihin içindeki yolculuğumuza devam edeceğiz. Bu yolculukta Kahramanmaraş’ın bir kıymeti var. O kıymet nedir? Her zaman söylediğim Kahramanmaraş, bu coğrafyanın ruhunun ocağıdır. Kahramanmaraş bu Anadolu yurdunun ruhu ve kalbidir. O yüzden buradaki közü, ateşi muhafaza etmemiz lazım. Bir şehrin ruhunu değerlerini muhafaza etmesi gerekende kahtı ricalidir eskilerin ifadesiyle. Sizler bu şehrin kahtı ricalisiniz. Ön teker nereye giderse arka tekerde oraya gider. Balık baştan kokar. Kahtı rical olmak sorumluluk gerekir. Ahlaki olarak, insanı ve islami, vicdani olarak sorumluluk gerekir. Kahti rical konuştuğunda diline sahip çıkar ve ulu orta yerde her şeyi konuşmaz."

İlçenin mimarı Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, heyecan bahçesinin 50 dönümlük bir arazi üzerinde kurulduğunu belirterek, "Çeşitli heyecan aktiviteleri var ve bu heyecan aktivitelerinin yanında hemşerilerimizin buralarda hoşça vakit geçirebileceği alanlarda mevcut. Dolayısıyla hem veliyi hem genci hem öğrenciyi aynı anda tutabilecek bir organizasyon yaptık. Biliyorsunuz bu bölge Orman Dairesinden kiraladığımız yaklaşık 400 dönümlük bir alan" dedi. 

Karşı taraftaki Doğal Yaşam Alanı bir süredir faal diyen Okay,  "Şimdi buraya 50 dönümlük heyecan bahçesini getirdik. Üstünde ve altında 2 parça daha yerimiz var. İnşallah bunları da mesire alanı olarak devam ettireceğiz. Akabinde içerisinde Bungalo Evlerinin bulunduğu, kır gazinosunun, kır restorantının, yürüyüş yollarının, halı sahaların, seyir teraslarının bulunduğu Yalnız Ardıç Mesire alanımız da inşallah kış başında bitirme hedefimiz var. Bu bölge Dulkadiroğlu’muzun en önemli turizm merkezlerinden biri haline geldi. 5 yıl önce kuş uçmaz kervan geçmez bir yerken bu tesislerle bu bölge Kahramanmaraş’ımıza ve bölge turizmine katkı sunacak bir alan haline geldi" diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal'ın da bir konuşma yapmasının ardından kurdela kesimini geçildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın yanında, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Cihat Sezal, Habibe Öçal, AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay ile kurum müdürleri ve bürokrasinin önde gelen isimleri açılışa katıldı.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi