13 Şubat 2019 tarihinde kurulan Kayseri Kahramanmaraşlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kayseri Talas ilçesinde Kahramanmaraşlılar Festivali Kültür ve Sanat Etkinliği düzenledi.

10 Eylül Cuma günü Cumhurbaşkanına ev sahipliği yapan, O’nu ağırlayan Kahramanmaraş siyaseti, iş dünyası ve yerel yönetimi, bu kez Kayseri’de adeta gövde gösterisi yaptı, Alpedo’nun dondurma şovu ve ikramı görülmeye değerdi. Kahramanmaraş’tan Siyaset ve STK mensupları da programda yer aldı.

ATA SPOR’U GÜREŞ İLGİ ÇEKTİ

Ata spor’unun beşiği olan Kahramanmaraş’ın Efsane Müdürü olan Kayseri Gençlik ve spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, Kayseri Talas ilçesinde Kahramanmaraşlılar Festivali Kültür ve Sanat Etkinliğinde Güreş Eğitim Merkezi sporcuları ile Ata spor’unu ön plana taşıdı. Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Kabakçı, Kahramanmaraşlılar Festivali Kültür ve Sanat Etkinliğine hem sporcu desteği ve etkinlikle katkı sağlarken kendisi de Ailesi ile gün boyunca alanda yer alarak tam destek verdi.

DONDURMA ŞOV DİKKATLERİ ÇEKTİ 

Kayseri Kahramanmaraşlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Topal’ın ev sahipliğinde, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Av. Veli Böke’nin organizesinde gerçekleşen festival havasındaki etkinliğe Kahramanmaraş Büyükşehir ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanları ile tüm ilçe belediye başkanları da renk katarken, belediyeler kendi yöresel ürünlerini içeren stantları ile adeta Kayseri’ye çıkartma yaptılar. Büyük ilgi gören dayanışma tadındaki festivale ayrıca Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılıç, Habibe Öçal da katılım sağladı. Ulusal siyasetin mihenk taşı, aslen Kayserili olan ve Kahramanmaraşlılara olan dostluğu ve sempatisi ile bilinen AK Parti Teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki de festivalin renkli ismi oldu.

Dondurmanın başkenti Kahramanmaraş’tan Kervan - Alpedo lezzetler gurubu yönetim kurulu başkanı Sami Kervancıoğlu da hem dondurma şovu, hem de Özhaseki’ye kestirdiği dondurma ile günün adamı arasındaydı.

ÇOCUKLAR DONDURMA KUYRUĞU OLUŞTURDU

Lezzet festivaline katılan Kayseri de yaşayan Kahramanmaraşlı Ailenin çocukları da ikram edilen dondurmadan alabilmek için uzun kuyruklar oluştururken, getirilen tüm dondurmalar kısa sürede bitti. Festivale türküleri ile renk katan bir başka isim de ünlü sanatçımız Hilmi Şahballı oldu. Kendi eserlerini seslendirdi, dinleyenlerin kulaklarının p ası sildi, esprileri ile de izlemeye gelen davetlilere keyifli saatler yaşattı.

TÜRKOĞLU STANDINDA MARAŞ PACA KEYFİ

Kahramanmaraş’ın 3. Metropol ilçesi Türkoğlu Belediyesi Kayseri de düzenlenen Kahramanmaraşlılar Festivali Kültür ve Sanat Etkinliğinde Maraş Paçası, Eşkili çorba dağıtımı yaparak Kayserde yaşayan Kahramanmaraşlılara Paça hasretine nokta koydu. Türkoğlu ilçesinde yetişen Tarla ürünlerini de ikram ederek farkındalık yaratmaya çalıştılar.    

BİRLİĞİMİZ VE BERABERLİĞİMİZ DAİM OLSUN”

Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri’de düzenlenen Kahramanmaraş Kayseri’de düzenlenen Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Etkinlikleri’n de konuştu.

Özhaseki, katılığı programda katılımcılara seslenerek birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Özhaseki, konuşmasında şunları dile getirdi: “Anadolu coğrafyası dünyanın en eski yerleşim yeri olarak tasdik ediliyor. Dünyanın en güzel coğrafyasına sahibiz. Ayrıca dünya üzerinde bütün mazlumların sığınma coğrafyasında bulunuyoruz. Mazlum ne kadar Ümmeti Muhammet varsa hepsi bu coğrafyaya gelmişler. Özellikle Avrupa’da dinini yaşayamayan, sıkışan milletler buraya gelmişler. Irkımızı seçmemiz, erkek kadın olmamızı seçme hakkımız yok. Bunlar bize Allah tarafından verilmiş bir değerdir. Ancak davranışlarımızı değiştirme imkanımız var. Bizler buralara gelmişiz ve düzenimizi kurmuşuz. Bu coğrafyanın düzenini bozmaya çalışan lanet unsurlar bu coğrafyada kaynıyor. Bize düşen görev bir ve diri olmaktır. Nerede olmamızın önemi yok. Bizler aynı değerlere sahibiz. Allah’a hamt olsun bu ülkeye bağlılığımız bir, bayrağımız bir ve kıblemiz bir. Allah birliğimize ve dirliğimize göz koyan herkesin planlarını bozsun” ifadelerini kullandı.

“BİZ KAYSERİ- KAHRAMANMARAŞ ARASINDA KÖPRÜYÜZ”

Kayseri Alidağı Kafe 360 Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen festival, büyük bir katılımla gerçekleşti. Etkinlik hakkında konuşan Kayseri Kahramanmaraşlılar Derneği Başkanı Mehmet Polat, “Yaşadığımız uzun dönemli pandemi sürecinde serbestleşme döneminin başlanması ile birlikte hemşerilerimize böyle bir etkinlik yapalım dedik. Burada güzel bir ortam var ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Kahramanmaraş’ın bütün ilçeleri burada. Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri’nin ilçe belediyeleri burada. Kahramanmaraş ve Kayseri belediyelerinin burada hemşerilerle buluşması bizi oldukça mutlu ediyor. Bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Festivalde Kahramanmaraş’a özgü neyimiz varsa burada. Konserler, güreş gösterileri ve birçok etkinlik oldu” dedi.

“KAYSERİ DE VAR OLMAYA GELDİK”

Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, “Bizleri böyle güzel bir günde buluşturma gayretinde bulunan ve etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz de bugün Kayseri’de Kahramanmaraş olarak var olmaya hayret ettik. İlçelerimizde ve Kahramanmaraş’ta var olan bütün ürünlerimizi buraya seferber ettik ve hemşerilerimizle buluştuk. Kahramanmaraş Kayseri’de, Kayseri ise Kahramanmaraş’ta oldu. Bütün hemşerilerimize selamlar gönderiyoruz ve birlik ve beraberliğimiz daim olsun diyorum” diye konuştu.

“ALLAH BİRLİĞİMİZİ VE KARDEŞLİĞİMİZİ DAİM ETSİN”

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, etkinliğin yoğun katılımla geçtiğinin ifade ederek şu ifadeleri kullandı; “Bugün Kahramanmaraşlılar olarak Kayseri’deyiz. Kayseri’de yaşayan Kahramanmaraşlı hemşerilerimizi temsil eden derneğimizin davetine icabet ettik. Güzel bir ortam ve Allah kazasız belasız başlattı ve öyle sürdürsün istiyoruz. Dün iki tane şehidimiz vardı ve bugün de şehit haberleri aldık. Rabbim tüm şehitlerimize rahmetiyle şereflendirsin. Hepimiz buradayız ve Kahramanmaraş stantlarını geziyoruz. Kahramanmaraş’ın tüm ilçelerinin açmış olduğu stantlarını gezdik. Hemşerilerimizle selamlaştık. Nurhak ilçelimizin standı yok ama onlar burada. Allah birliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin” ifadelerini kullandı.

“BU ORGANİZASYON GELENEKSEL HALE GELECEK”

Kayseri’de yaşayan Kahramanmaraşlı vatandaşların ve Kayseri halkının kaynaşmasına olanak sağlayan festivalde konuşan AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Veli Böke, “Bu organizasyon geleneksel hale gelecek ve ilerleyen yıllarda tanınan sanatçıları, şarkıcıları ve konuşmacıları buraya getireceğiz” dedi.

Kayseri’de Kahramanmaraşlılar Festivali Kültür ve Sanat Etkinliği vatandaşların yoğun ilgisi dahilinde devam ediyor.

Program hakkında açıklamalarda bulunan Böke, şunları dile getirdi: “Bu program, Kayseri’de yaşayan Kahramanmaraşlı hemşerileri bir araya getirmek için yapılan bir etkinlikti. Aynı zamanda memleket hasretini gidermek için organize edilen bir program. Biz Kayseri’de yaşayan Kahramanmaraşlı bürokratlarla ve siyasilerle bu tarz programı yapıp yapamayacağımızı 3-4 ay öncesinden konuşmuştuk. Daha sonra görüşlerimizi paylaştıkça fikrimiz büyüdü daha sonra da programın tarihini belirledik. Kahramanmaraş’ta tüm belediyeler ilçe belediyeleri de dahil en iyi şekilde katılacaklarını belirttiler. Kayseri’de iş yapan Kahramanmaraşlı iş insanları da bu9 programı önemli derecede önemsediler ve sponsor oldular. Bunun yanında Sami Kervancıoğlu da buraya gelerek dondurma ikramı ve dondurma şovu yaparak bu organizasyona katkı sağladı.

Biz Kayseri’de yaşayan insanları bir araya getirmeye çalıştık. Kahramanmaraşlı insanlar emin insanlardır, mert insanlardır ve sözünün eri insanlardır. Bu anlama burada ciddi anlamda Kahramanmaraşlı nüfusu kayıtlı. Derneğimiz de burada bizleri bir araya getirdi. Kayseri’de okuyan Kahramanmaraşlı öğrencilere de burs desteği çıkacağız.

Bunu da buradan ilan edelim. Bu organizasyon geleneksel hale gelecek ve ilerleyen yıllarda tanınan sanatçıları, şarkıcıları ve konuşmacıları buraya getireceğiz. Bu yıl daha çok kültürel birleşme gibi oldu. Kahramanmaraş ile Kayseri birbiri ile birleşen iki şehirdir ve bağlantıları derindir. Ticari anlamda da iç içe geçen şehirlerdir” ifadelerini kullandı.

“KAHRAMANMARAŞLI OLMAK AYRICALIKTIR”

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Kayseri’de de Kahramanmaraş dondurmasını tanıtan Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, gerçekleştirdiği özel dondurma şovları ile herkesin beğenisini topladı.

Gerçekleştirilen etkinlikler hakkında da açıklamalarda bulunan Kervancıoğlu, şöyle konuştu: “Bizler Alpedo Kervan Lezzetleri olarak Kahramanmaraş’ın turizm elçisi olarak ilan ettik. Biz Kahramanmaraş’ı ve Kahramanmaraşlı vatandaşlarımızı çok seviyoruz. Bizler Alpedo Kervan Lezzetleri olarak Kahramanmaraş’ın içinde olduğu her yerde olmaya gayret ediyoruz. Kahramanmaraşlı olmak ve Kahramanmaraş’ı tanıtmak bizler için gurur verici. Bugün de burada Kahramanmaraş’ı Kayseri’de tanıtmak bizleri mutlu ve gururlu etti. Burada halkımıza dondurmalarımızdan ikram edeceğiz ve dondurma şovları yapacağız. Bu çok güzel bir olay ve burada Kahramanmaraşlı vatandaşlarla birlikte olmak bizleri mutlu ediyor. Bu markaya halkımız destek verdiği için halkımız bizi nereye çağırırsa oraya gidiyoruz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Kahramanmaraş’ın ilçe belediyeleri burada oldukça güzel stantlar kurmuşlar. Stantlarda bulunan yöresel lezzetleri tattık ve vatandaşlarımıza ikram ettik. Bunun yanında Veli Böke Ağabeyimize başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. Ayrıca dün şehitlerimiz vardı ve şehitlerimize rahmet diliyorum ve ailelerine baş sağlığı diliyorum” dedi.

“KAYSERİ’DE AFŞİN RÜZGARI!”

Kayseri’de Kahramanmaraşlılar Festivali Kültür ve Sanat Etkinliği devam ederken, etkinlikte Afşin’in ürünleri vatandaşlar tarafından büyük rağbet gördü. Afşin Belediyesi’nin son yıllarda ürettiği kozmetik ürünler, etkinliğe katılan vatandaşların ilgi odağı oldu.

Kayseri Kahramanmaraşlılar Derneği’nin Kayseri’de gerçekleştirdiği Kahramanmaraşlılar Festivali Kültür ve Sanat Etkinliği’ne Afşin damgasını vurdu. Afşin standını ziyaret eden vatandaşlar, Afşin Belediyesi’nin ürettiği doğal kozmetik ürünlere büyük ilgi gösterdi.

Etkinlik hakkında bilgiler veren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “Dernek başkanına ve yönetimine teşekkür ediyorum. Dernekler açısından böyle etkinliklerde insanları toparlamak zor oluyor ama derneğimiz bunu başardı. Bunun yanında Kayseri’de bir araya gelmemizi sağlayan unsurlardan bir tanesi de Yerel Yönetimler Başkanımız Veli Böke’dir. Ona da teşekkür ediyorum. Onunda bu organizasyonda büyük emeği var. Gurbette yaşayan hemşerilerimizin bir araya gelmesi, diğer taraftan birlik ve beraberliklerini göstererek potansiyellerini ortaya koymaları açısından önemli. Ben derneğimizi tebrik ediyorum ve bu etkinliğe destek vermek için buradayız. Kayseri’de hemşerilerimiz hem siyaset açısından hem de bürokratik alanlarda hak ettikleri yerleri alacaklar” dedi.

Afşin olarak tüm kültürel mirasın Kayseri’ye getirildiğini aktaran Başkan Güven, “Yöresel ürünlerimizi buralara getirdik. Ashab-ı Kehy’imizi buraya getirdik. Bunun yanında kozmetik ürünlerimiz var onları getirdik. Aromatik bitkiler konusunda son yıllarda Afşin olarak iyi bir yere geldik, kendi markamızı yaptık ve satışlar yapmaya başladık. Düzenlenen etkinlikte Afşin ile ilgili tüm ürünlerimiz burada vatandaşların hizmetine sunduk” diye konuştu.

“BU ORGANİZASYON BİZİM BÜYÜK BİR KAZANCIMIZ”

Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, Kayseri’de düzenlenen Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Etkinlikleri’nin Kahramanmaraş ili ve vatandaşları açısından büyük bir kazanç olduğunu ifade etti.

Kayseri’de düzenlenen ve büyük bir katılımla devam eden Kahramanmaraş Kültür ve Dayanışma Etkinliği’ne yönelik açıklamalarda bulunan Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan, bu etkinliğin büyük bir kazanım olduğunu söyledi.

Yılmazcan, “Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bir bayram havasında geçen bir organizasyonda bulunuyoruz. Kayseri’deki dernek başkanımız başta olmak üzere ve bunun yanında büyüğümüz Veli Böke Ağabeyimize destekleri ile bu programı düzenleyen bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum.

Bu bizim bir Kahramanmaraşlı olarak büyük bir kazancımız. Birlikteliğimizi ve dayanışmamızı sağlamak için önemli bir gelişme. Ben Kahramanmaraşlı olmaktan dolayı çok mutluyum. Bunun geleneksel hale gelebilmesi için bizim üstümüze düşen gayretin en büyüğünü yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“İLÇEMİZİ YANSITAN KÜLTÜREL ZENGİNLİKLER KAYSERİLİ VATANDAŞLARA TANITILDI”

Kayseri’de düzenlenen Kahramanmaraşlılar Kültür ve Sanat Festivali’ne Dulkadiroğlu Belediyesi’nin yöresel ürünler standı damga vurdu.

Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Kayseri’de düzenlenen Kahramanmaraşlılar Kültür ve Sanat Festivali yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Dulkadiroğlu Belediyesi’nin yöresel ürünlerle katıldığı tanıtım etkinliğine vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Katılımcılara yöresel ürünler ikram eden Dulkadiroğlu Belediyesi, Dulkadiroğlu ilçesinin kültürel zenginliklerini Kayseri’ye taşıdı.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şunları aktardı: “Kahramanmaraş’ımızın ve Dulkadiroğlu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtma adına Kayseri’de düzenlenen Kahramanmaraşlılar Kültür ve Sanat Festivali’ne ekiplerimiz katıldı. Burada ilçemizi yansıtan kültürel zenginlikler Kayserili vatandaşlara tanıtıldı. Standımıza gösterilen yoğun ilgi bizleri çok memnun etti. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

“ANDIRIN'IN GELENEKSEL LEZZETLERİ KAYSERİ'DE İLGİ GÖRDÜ”

Kayseri’de düzenlenen Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Etkinliği’nde standı bulunan Andırın’ın geleneksel lezzetleri vatandaşların ilgi odağı oldu. Organizasyon hakkında konuşan Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan, “Bu organizasyon Kayseri’de yaşayan hemşerilerimizin kaynaşmasına neden oldu” dedi.

Kayseri’de düzenlenen Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Etkinlikleri gerçekleştirildi. Kayseri’de yaşayan Kahramanmaraşlı vatandaşların kaynaşmasına vesile olan program olağanüstü bir katılım çerçevesinde geçti. Organizasyonda tüm ilçe belediyeleri gibi stant açan ve geleneksel lezzetlerini vatandaşlara sunan Andırın’ın sumak ekşisi ve andız pekmezi ilgi odağı oldu.

Kayseri’de gerçekleştirilen etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Andırun Belediye Başkanı Ahmet Doğan, “Kayseri’de gerçekleştirilen bu organizasyon gerçekten güzel bir atmosferde geçirdik. Kahramanmaraş’taki ilçe belediyelerinin birçoğu burada stant kurdu. Bu organizasyon Kayseri’de yaşayan hemşerilerimizin kaynaşmasına neden oldu. Güzel bir gün oldu ve inşallah bu organizasyon geleneksel hale getirilir. Biz Andırın Belediyesi olarak buraya kendi ilçemize has lezzetlerimizi getirdik. Sumak ekşisi, andız pekmezi gibi Andırın’a özel lezzetleri vatandaşlarımıza sunduk” diye konuştu.

“ORGANİZASYONDAN MUTLU OLDUK”

Ekinözü Belediye Başkanı Bilal Eker, Kayseri’de düzenlenen Kayseri’de düzenlenen Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Etkinlikleri hakkında konuştu.

Başkan Eker, “Bizleri Kayseri’de hemşerilerimizle buluşturan ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz de bugün Ekinözü ilçemizin doğal mineralli suyunu, doğal çamurunu ve meşhur tatlısını tanıtmak için geldik.

 Şu anda 11 ilçe belediyemiz var ve burada 10 ilçe belediyesinin standı var. Böyle etkinlikler aslında güzel oluyor ve güzel de geçti. Bu tarz organizasyonların devamı gelirse bizler de katılmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız” dedi. (HABER-FOTO: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi