Ramazan ayında Fiyatlara zam geleceği yönünde çalışmaların olduğunu ifade eden Hürriyet Mahallesi Kasap Esnaflarından Berat Kasabı İşletme Sahiplerinden Mehmet Ali Gürbüz, “Şuanda bile Yeni çıkan Kuzu fiyatlarında bile 3-4 liralık bir zam uygulandı. Ramazan başlangıcı ile birlikte 5 -6 lira gibi bir zam geleceği düşüncesindeyiz. Şuan Dana eti, 40-42 arası, Kuzu 53 ila 58 lira arasında Hayvan Pazarında değişiyor” dedi.  

“PANDEMİ DE SATIŞLAR BİZİ HER ESNAF GİBİ ETKİLEDİ”

Bizim İş yerlerine yemek satışımız vardı, onlar ortadan kalktı, tabi insanlar evlerde olunca bütçesi iyi olan Vatandaşlar evine et alabildi. Birçok vatandaş evde hapis olunca satışlarımızda hareketlilik oldu ama satışlarımız Pandemi öncesine göre %40’ları etkiledi. Bununla birlikte Pinkikçilerde yasaklara takıldığı için ev dışında satışlarımız durdu. Devletimiz büyük işletmelere destek verirken bizim gibi küçük esnafa Devlet desteğinden yararlanamadı.

“BİZİM EN BÜYÜK SIKINTIMIZ KDV ORANI!”

Kasaplar Odamın bize bu noktada en büyük desteği veriyor. Bizim en büyük sıkıntımız KDV oranları. Devletimizin bize uyguladığı KDV oranları %8-9’dan %1’e düşmesidir. Bu noktada Bütün Büyükşehirler başta olmak üzere diğer illerde Bakkallar, Pastaneler %1 olurken bizim gibi Küçük esnaf olan Kasaplar’ın da %1 olmasını istiyoruz. Biz bu noktada zorlanıyoruz” dedi. (HABER: YAŞAR ERİKLİ)

Editör: Haber Merkezi