Kahramanmaraş’ta, geçtiğimiz gün İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Süleyman İpbüken’in Koronavirüs testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.

Konuyla ilgili bir açıklamada kentte İYİ Partinin Kurucu Başkanı olan Dr. Faruk Atlıdan geldi. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile parti teşkilatını uyaran Atlı, kongre süreci nedeniyle 11 gün önce düzenlenen başkan adaylığı toplantısını hatırlatıp, o toplantıya katılanlara 14 günlük karantina tavsiyesinde bulundu.

Atlı şu açıklamayı yaptı;

“Sevgili arkadaşlar, İyi Parti K.Maraş İl Başkanımız A. Çabukel’in Partimizin İl Bşk. Yardımcı Süleyman İpbüken ile ilgili yaptığı paylaşım sonrası süreci yakından takip eden biri ve bir hekim olarak bu açıklamayı yapmak elzem oldu:

Süleyman beyin 23 Mart Pazartesi N.Fazil Şehir Hastanesinde yapılan testi Negatif idi ancak tekrarında 26 Mart perşembe günü yapılan testi pozitif çıktı. Bu nedenle Süleyman beyle teması olan insanlar ve bunların temas ettiği insanlar risk altında. Ancak bu konu ile ilgili söyle bir durum mevcut.

Kişi virüsle bulaştığı zaman 7-9. günlerde bulgu vermeye ve 5.günden itibaren test pozitif çıkmaya başlıyor. Bulaşıcılık ise 2. günden itibaren başlıyor. Yani Süleyman beyle 7 gün ve daha yakın zamanda temas edenlere virüs bulaşmış olabilir.

Bizim parti, grup olarak Süleyman Bey’inde katıldığı toplantımız 16 Mart pazartesi Murat beyin adaylık açıklaması, yani 11 gün önce idi. Bu nedenle bizlerin Süleyman beyden virüs kapma şanssızlığımız düşük ihtimal. Yine de herkes kendini 14 günlük kesin karantinaya almalı. Ateş, Öksürük ve Solunum sıkıntısı olan kişiler Hastaneye başvurmalıdır. Hastanede yapılan kan testleri ve özellikle de Akciğer grafisinde şüpheli görülenlere Akciğer Tomografisi çekilmektedir. Tomografide şüphe görülenlere de PCR Covid19 testi yapılmaktadır. Bulgusu olmayan kişiler 4 günlük evde kendini karantinaya almak şartıyla rahat olabilir. Hepimize geçmiş olsun. Süleyman beye acil şifalar diliyorum. Lütfen kendisine ve ailesine psikolojik destek konusunda hassas davranalım. Hep birlikte alacağımız tedbirlerle bu Covid19 belasından kurtulmak temennisiyle .

Sağlıklı, mutlu güzel günler diliyorum.”

Editör: Haber Merkezi