‘Gıda Denetim Seferberliği’ ile başlatılan denetimlerle gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi amaçlanıyor. "Çiftlikten Sofraya Gıda Güvenilirliği" prensibi ile birincil üretim aşamasından son tüketim aşamasına kadar gıda güvenilirliğinin sağlanması amacı ile yapılan denetimlerde gıda güvenliği ve insan sağlığını etkileyecek hijyen kurallarına uyulmadığı tespit edildiğinde 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında süre verilmeksizin doğrudan yasal işlem uygulanacak.

Gıda işletmeleri; işleyiş ve prosesi gözden geçirmek, yasal uygunluğu takip etmek, tüketicilerin kaliteli, güvenilir gıda teminini sağlamak hedefiyle yılda en az iki kez kontrol ve denetime tabi tutuluyor. Gıda işletmelerine yıl içinde yapılan kontrollerde "Gıda Güvenliği" açısından tehlike oluşturmayan durumlarda işletmelere Kontrol Görevlisi tarafından tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için süre veriliyor.

Pandemi sürecinde İl Umumi Hıfzıssıhha kurulunca alınan kararlar doğrultusunda tüm gıda üretim satış noktalarında hijyen esaslı bilgilendirme denetimleri kontrol görevlilerince gerçekleştirilmeye devam ediyor.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada: “Amacımız tüm Kahramanmaraş esnafına rehber olmak, sağlıklı ve güvenilir gıda üretmeleri konusunda yardımcı olmaktır.

Her türlü bozulma ve bulaşmaya yol açan etkenden arındırılarak; tüketime uygun hale getirilmiş, sağlık açısından bir sakınca oluşturmayan ve besin değerini kaybetmemiş güvenilir gıdaların tüketicilere ulaşması öncelikli görevimizdir.” İfadeleri kullanıldı.

Editör: Haber Merkezi