Türkiye Futbol Federasyonu, FIFA 2014 Dünya Kupası'nda baraj ve topun mesafesini ayarlamak için kullanılan “kaybolan sprey boya” uygulamasını Spor Toto Süper Lig ve 1. Lig den sonra 2 ve 3. Ligde de uygulama kararı aldı.

Daha önce Türkiye'de düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'yla birlikte ilk kez bir FIFA organizasyonunda denenen “kaybolan sprey boya” uygulaması artık Türkiye’nin En Üst Ligi olan Süper Lig ve 1. Ligin ardından 2 ve 3. Ligde de kullanılmaya başlanacak. Brezilya başta olmak üzere bazı Güney Amerika ülkelerinde başlayan uygulama FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nda da denenmiş ve başarılı bulununca Dünya Kupası'nda da uygulanmasına karar verilmişti. Ardından Türkiye de de uygulanan Sprey uygulaması Süper Lig ve 1. Ligde uygulaması olumlu olunca 2. Ligde de uygulanmaya başlanacak.

Temsilcimiz Kahramanmaraşspor’un Mücadele ettiği 2. Ligde de kısa bir zaman diliminde uygulanması beklenirken ilk uygulama Kahramanmaraşspor- Vanspor maçında gerçekleşti. TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın olaya açıklık getirdi.   Arjantin firması Fair Play 9.15 Limit'in ürettiği sprey, saha çizgilerine benzer bir iz oluşturarak hakemlere, baraj mesafesinin korunması açısından yarar sağlıyor. Kirliliğe yolaçmayan köpükten meydana gelen sprey, çim, sentetik ve toprak sahalarda kullanılabiliyor. Köpük boya, sahaya uygulandıktan 45 saniye ila 2 dakika içerisinde kendi kendine yok oluyor.

“TFF 2. LİG VE 3. LİG'DE SPREY UYGULAMASINI BAŞLATTIK”

TFF Başkan Vekili Yılmaz Büyükaydın ise alt liglerin sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini anlatarak, 21. haftadan itibaren sprey kullanımını alt liglerde de başlattıklarını söyledi. Büyükaydın, "Alt liglerdeki tüm takımlara elimizden geldiğince çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ekonomik ve tesis anlamında tüm alt lig takımlarımıza katkı yapmaya çalışıyoruz. TFF 2 ve 3. Lig'deki maçlarda görev yapan hakemlerimizin işini kolaylaştırmak için sprey uygulamasını başlattık" ifadelerini kullandı. (DERLEYEN: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi