Suriye’nin Basilhaya bölgesinde düşürülen maket uçağı arayan ekibe destek için giden ve tank savar saldırısı sonrası şehit olan 30 yaşındaki Uzman Çavuş Ahmet Akdal, memleketi Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlandı. 

Birliğinde düzenlenen tören ve işlemlerinin ardından memleketi Kahramanmaraş’a gönderilen Şehit Uzman Çavuş Ahmet Akdal’ın cenazesi ilk olarak Onikişubat İlçesi Yunusemre Mahallesinde bulunan baba ocağına götürüldü.


Burada Şehit babası Feramuz, annesi Remziye Akdal, eşi Ayşen Cansu Akdal, kardeşleri ve akrabaları şehidin Türk Bayrağına sarılı naaşına sarılarak, gözyaşlarına boğuldu. Baba ocağından alınan ¬helalliğin ardından Şehit Uzman Çavuş Ahmet Akdal’ın cenazesi, cenaze namazının kılınacağı Abdulhamid Han Camii’ne getirildi. 
Şehit Uzman Çavuş Ahmet Akdal naaşı burada kılınan cenaze namazının ardından Şeyh Adil Mezarlığı şehitliğinde toprağa verildi. 

Pandemi kurallarının uygulandığı törene, Adalet Bakan Yardımcısı Yakup Moğul, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş amirleri, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.  


 

Editör: Haber Merkezi