Sosyal Medya üzerinden asılsız paylaşım yapanlara yasal işlem başlatılacak. Özellikle twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda Elbistan'da koronavirüs sebebiyle ölen insanlar olduğu iddia ediliyor. Bu iddiaların ise tamamı asılsız.

Cumhuriyet Mahallesinde bir kişinin koronavirüs sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve öldüğü, yaşadığı apartmanın ise karantinaya alındığı paylaşımların tamamı asılsız.

ELBİSTAN'DA KORONAVİRÜS SEBEBİYLE ÖLEN YOK!

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Elbistan'da şuana dek koronavirüs sebebiyle hayatını kaybeden kimse yok. Bazı hastaların ise Elbistan Devlet Hastanesi'ndeki özel olarak oluşturulan izole odalarda gözetim altına alınarak tahlil örnekleri alındı ve sonuçları bekleniyor.

ASILSIZ PAYLAŞIMLARA HAPİS CEZASI!

Vatandaşları korku ve paniğe sürükleyen, asılsız fotoğraflar ile ölü vakası paylaşımları yapan kişilere ise yasal işlem başlatılacak ve hapis cezası verilecek.

RESİM VE VİDEOLARA İNANMAYIN

Elbistan Devlet Hastanesi'nde çekildiği iddia edilen resim ve videolar ise tamamen asılsız. Ameliyat olan, başka hastalıklardan dolayı şehir dışına sevk edilen kişilere dair "koronavirüs'ten dolayı öldü" paylaşımları gerçeği yansıtmıyor.

6 VAKANIN HEPSİ NEGATİF

Elbistan'da koronavirüs şüphesi üzerine gözlem altına alınan 6 kişinin tahlil sonuçlarına göre kişilerde koronavirüs bulunmuyor. Edinilen bilgiye göre ise Elbistan Devlet Hastanesi'nde şuan sadece 1 kişinin gözlem altına alındı ve tahlil sonuçları bekleniyor.

AÇIKLAMA YETKİLERİ YOK, AÇIKLAMA BEKLEMEYİN!

Elbistan Kaymakamlığı, Elbistan Devlet Hastanesi, Elbistan İlçe Sağlık Müdürlüğü veya herhangi bir kurumun ise vakalar hakkında bir açıklama yetkisi bulunmuyor. Sonuçları pozitif çıkan veya hayatını kaybeden kişilere dair açıklamayı sadece Sağlık Bakanlığı yapıyor.

Son olarak Elbistan'da kesinleşmiş bir koronavirüs vakası ve virüsten dolayı hayatını kaybeden kimse bulunmuyor.

KAYNAK:https://www.elbistanolay.com/

https://www.elbistanolay.com/haber/4082229/sosyal-medya-paylasimlari-akillari-karistiriyor-elbistanda-koronavirus-sebebiyle-olen-var-mi

Editör: Haber Merkezi