Büyükşehir Belediyemize ne zaman ihtiyaç duysak hepyanımızda bulduk. Öğrencilerimizin talepleri doğrultusunda şükranlarımızıbelirtmek adına Büyükşehir Belediyesi sayın Fatih Mehmet Erkoç’a bir plakethediye etmek istedik. Gelenekten geleceğe anlayışı ile şehrin her tarafındaaşure etkinliği yaptılar. Ahi ocağı gibi gördüğümüz meslek lisesinde kaynatılankazanın ve dağıtılan bu aşurenin okulumuza ve şehrimize bereket olarakdöneceğini biliyoruz'' dedi.

Yarın Türk milletinin Türk dil bayramıdır diyen Onikişubatİlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Müdürlük olarak 5 bin öğretmenle 100 binöğrenciye eğitim ve öğretim hizmetleri veriyoruz diyerek şöyle konuştu; ''Tabiki geniş bir alan büyük bir irfan ordusu bu ülkeningeleceğine damga vurmak için uğraşıyor. Sayın belediye başkanımızın bir sözüvar. “bizim zengin yeraltı kaynaklarımız yok. Bizim en büyük değerlerimizsiz değerli öğrencilerimiz. Sizi en güzel şekilde yetiştirmek istiyoruz.Öğretmenler, bakanlık ve devletimiz sizin için var. Yeter ki siz bizden eniyiyi ve en güzeli talep edin. Biz sizlerin emrinde ve yolundayız. Değerliöğrencilerimiz sizlere kapımız her zaman sonuna kadar açıktır. Biz sizlerlevarız, sizlerle beraberiz ve inşallah sizlerle beraber yükseleceğiz.''

Biz büyük bir medeniyetin mirasçılarız diyen Erkoç, ''Omuzlarımızdatarihten gelen bir misyon var. Bunu biz inkar edemeyiz, bunu biz yok sayamayız.Bu tarihi misyonu bizler ve sizler geleceğe taşımak zorundayız. Onun için sizinhepiniz bizim için en az kendimiz kadar önemli belediye başkanı olarak.

Eğitim bizim belediye yasamızda direkt olaraksorumluluğumuzda değil ama bu vicdanen manevi sorumluluğumuzda olduğunainandığımız için ‘Biz öğrencilerimizin ikinci velisiyiz’ dedik yola çıktık.Eğitime çok büyük katkılar sunarak okullar yapıyoruz. Şehrimizin doğusunda, 300yatak kapasiteli yurt binası ile, spor salonları ve spor alanları ile burasıgibi büyük bir eğitim kompleksi inşa ediyoruz. Okullar yapıyoruz, sporsalonları, halı sahalar, kütüphaneler yapıyoruz. Artık taziye evlerimiziyaparken içerisinde kütüphanesi olan, kütüphane içerisinde interneti de olansosyal tesisler yapıyoruz. Bütün bunları sizler için yapıyoruz. Çünkü sizlerbizim geleceğimizsiniz. Geleceğe daha emin adımlarla ve daha güçlü yürümek içinsizleri en iyi şekilde yetiştirmek zorundayız. Yoksa Allah korusun tarihtekaybolan milletler gibi bizler de kaybolur gideriz. Tarihimize, milletimize enbüyük ihaneti yapmış oluruz. Sizlerin de bunun için gecenizi gündüzünüzekatarak gayret etmeniz ve çalışmanız lazım” dedi.

 

Geçmişte yaşanan sanayi devrimini yakalayamayanTürkiye’nin Endüstri-4 devriminde yer alması gerektiğine dikkat çeken BaşkanErkoç “Geçmişte savaşlar ordular arasında olurdu. Şimdi ise ülkemize birekonomik saldırı var. Ekonomik, siyasi, fiber saldırılar gibi birçok alandasaldırılar var. Ne yapacağız? Bunlara karşı duracağız.Eski adıyla sanatokulları yeni adıyla Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri çok önemli. Şimdi dönemyapay zeka dönemi. Endüstri-4 de denmekte buna. Yeni bir fırsat yakaladıkaslında. Çünkü daha önce millet olarak sanayi devrimini kaçırmıştık. Düşününotobanda 5 bin kilometre hızla giden bir araç var ve senden 5 bin metre uzaktave sen 50 kim ile bunu takip ediyorsun. Hamd olsun son on beş yılda hızımızbayağı arttı ve bir de fırsat doğdu. Bu otobanda giderken bir de sapak var vebu sapak yapay zeka diğer adıyla endüstri-4 devrimi. Bunu yakalayabiliriz biz.Bakın birçok sanayi atıl vaziyete gelecek. Benzinli motorlar ve dizel motorlarçünkü elektrikli motor var. Önümüzdeki3-5 yıl içerisinde bu benzinli ve dizelmotorların yerini alacak. Bunun için teknik adamlara iş düşüyor. Ben de sizinbir meslektaşınızım, Makine Yüksek Mühendisiyim.

Yani bu gelecek olan teknik devrimde en büyük görevisizler alacaksınız. Kurtuluş Savaşı’nda Çanakkale’de mücadele eden 13-15yaşlarındaki gençlerimiz var, Maraş’ta Sütçü İmam’ın yanında şehit olanÇakmakçı Sait kardeşimiz var o zamanlar 16-17 yaşında. Onlar o zamanlar bu ülkeiçin mücadele etmişlerdi. Şimdi de sizler bu teknik devrimde ülkemiz içinmücadele vereceksiniz. Bu sorumluluk sizlerin omuzlarınıza yüklenmiş durumda.Ne yapacağız? Her birimiz bir mucit olacağız. Her birimiz kendimizi iyiyetiştireceğiz.”

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak STEM Merkezinikurduklarını ve okullarda bilim sınıflarını kurmaya başladıklarını kaydedenBaşkan Erkoç:“Şimdi bir Bilim Kıraathanesi yapıyoruz. Milli Eğitim’le beraberokullarda bilim sınıfları oluşturuyoruz. Hocalarımızla birlikte görüşerek altyapı konusunda ne gibi eksikler var ise hepsini yapacağız. Burada tek amacımızvar, siyaset felan yapmak değil. Türkiye’mizin geleceğine nasıl hizmetedebiliriz, Kahramanmaraş’ımıza nasıl hizmet verebiliriz biz bunun gayesindeyiz.Ben gittiğim her yerde söylüyorum. Bu ülkenin zengin yer altı kaynakları yok.En büyük zenginliğimiz sizlersiniz. Bu ailelerimiz için de böyle. Bir asgariücretli kardeşimiz, ağabeyimiz, çoluğunu çocuğunu okutmak ve ailesinin geçiminisağlamak için büyük mücadele vermekte. Biz istiyoruz ki asgari ücretlikardeşimizin, ağabeyimizi çocuğu iyi bir doktor olsun, iyi bir mühendis olsun,iyi bir teknik adam olsun, iyi bir hukukçu olsun ve milli gelirden aldığı payartsın. Onun için sizler aileleriniz için de çok büyük önem arz etmektesiniz.Yapacağınız buluşlarla Türkiye için önem arz etmektesiniz.Bu okuldan mezun olupmühendis, doktor olmuş arkadaşlarımız var. Belediyemizde beraber çalıştığımızarkadaşlarımız var. Bu okul 1980’li yıllarda çok önemli bir okuldu ve AnadoluLisesi denginde bir okuldu. Buradan mezun olup ta sanayici ve işadamı olanlarda var. Onun için özgüveniniz yüksek olacak. Bir büyüğünüz olarak ta biz herzaman sizlerin yanınızdayız. Her türlü problemi de beraberce çözeceğizinşallah. Hep beraber, omuz omuza vererek Kahramanmaraş’ımız için gayretedeceğiz. Başkan Erkoç öğrencilere hitaben yaptığı konuşmanın ardından aşurekazanının başına geçerek öğrencilere aşure ikram etti.

 

HABER: ÖMER FARUKSALMAN

Editör: Haber Merkezi