Kahramanmaraş dondurmasının ihracattaki payının artırmak ve Kahramanmaraş yöresel lezzetlerini dünya ülkelerine tanıtmayı kendine misyon edinen Alpedo Kervan Lezzet Grubu’ndan Franchise müjdesi geldi. Alpedo Kervan Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sami Kervancıoğlu, Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’e 2 adet franchise verdiklerini duyurdu.

Kervancıoğlu, “Kahramanmaraş dondurması başta olmak üzere yöresel ürünlerimizi dünyanın her tarafına ulaştırmanın gayretindeyiz. Kırgızistan ile yaptığımız çalışma da bu hedefimize ne kadar odaklandığımızı gösteriyor. Daha önce hiç Kahramanmaraş dondurmasıyla tanışmayan ülkelerde biri olan Kırgızistan’a franchise vermenin sevincini yaşıyoruz. Pazar ağımızın dışında kalan ülkelerden dondurmamıza, yöresel lezzetlerimize, markalarımıza talep gelmesi bizleri ayrıca gururlandırıyor” dedi.

“AYNI DİLİ KONUŞMASAK DA AYNI LEZZETİ TATMALIYIZ!”

Kırgızistanlı işadamları Abdullah Aziz ve İmran Hebibullah’ın talepleri üzerine Başkent Bişkek’e 2 adet franchise verdiklerini kaydeden Kervancıoğlu, şöyle konuştu: “Kahramanmaraş dondurması ve yöresel lezzetlerimizin pazar ağını genişletmek gibi bir amacımız ve sorumluluğumuz var.  Bir taraftan iç pazarda bu yönde gayret gösterirken diğer taraftan da dışa pazara yönelik çalışıyoruz. İhracat boyutunda birçok ülkeye Kahramanmaraş dondurması, yöresel lezzetlerimiz ve marka ürünlerimiz gidiyor; ama bu yeterli gelmiyor. Dünya pazarında söz sahibi olabilmemiz için transit geçit yollarına, ticaret yollarına ve stratejik ülkelere üretim tesisi kurmalıyız. Henüz dondurmamızla tanışmayan ülkelerde şubeler açmalıyız, franchise vermeliyiz. Bu noktada franchise çok önemli. Tarihine, kültürüne, coğrafyasına, insanına yabancı olduğumuz ülkelerde ortak bir paydamız olmalı. Aynı dili konuşamasak da aynı lezzeti tatmalıyız! Bu yüzden Kahramanmaraş dondurmasının doğduğu yer olan Kahramanmaraş’ta lezzetimiz, kalitemiz neyse yurtdışındaki ülkelerde açtığımız şubelerde de aynı lezzet, aynı kalite olmalı. Bu misyonla Kırgızistan halkına da aynı lezzeti tattıracağız. Bundan dolayı çok mutluyuz.”

Editör: Haber Merkezi