Bu kapsamda Kahramanmaraş Barosu kentteki alışveriş merkezinde aileler ve çocuklarına Dünya Çocuk Hakları günüyle ilgili bilgiler verdi.

Kurulan standı ziyaret eden miniklere Kahramanmaraş Barosu tarafından çikolata ve balonlar hediye edildi.

Kahramanmaraş Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Neval Oturakçı Tanrıverdi, yapılan etkinlikle ilgili açıklamalarda bulundu.

Tanrıverdi açıklamalarında; “COVID-19 salgınından sonra dünya, pek çok çocuğun temel haklarına ulaşması açısından daha riskli bir yer haline geldi. 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü, bu riskleri hatırlamak ve çocuklara, çocukluklarını yaşayabilecekleri bir dünya verebilmek için yapmamız gerekenleri vurgulamak açısından önem taşıyor. Çocukların erişkinlerden farklı fiziksel, fizyolojik, davranış ve psikolojik özellikleri olduğu, sürekli büyüme ve gelişme gösterdiği bilincinin yerleşmesi, çocukların bakımının bir toplum sorunu olduğu ve bilimsel yaklaşımlarla herkesin bu sorumluluğu yüklenmesi gerektiği düşüncesi, Cenevre Çocuk Hakları Bildirisi ile şekillenmiştir. Bu bildirge Birleşmiş Milletler tarafından kuruluşunda kabul edilmiş, 20 Kasım 1959 tarihinde Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirisi olarak güncellenmiş ve 20 Kasım 1989 tarihinde daha geniş olan Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına Dair Sözleşme ile değiştirilmiştir. Dünya üzerindeki her çocuğun eşit sağlık, yaşam, barınma ve eğitim hakkına sahip olması dileğiyle…Dünya Çocuk Hakları Günü kutlu olsun!” ifadelerini kullandı. (HABER: MUSTAFA KÖMÜ)

Editör: Haber Merkezi