Millî Eğitim Müdürlüğü M.Sait Kırmacı Salonunda ki toplantıya İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, İl Millî Eğitim Müdür yardımcıları; Önder Erdem Gökşen, Mehmet Üzüm, İlgili İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri  ve kantin çalışanları katıldı.

 “Millî Eğitim Bakanlığımızın kararı, tutumu ve tedbirlerin alınmasıyla 6 Eylül itibarıyla Eğitim-öğretim faaliyetlerimiz başladı, Ana okullarımızda da bir hafta öncesinden başlamıştı. Onları da sayarsak eğitim-öğretim boyutuyla 4. Hafta içerisindeyiz ve fiili olarak devam etmekte.” Diye konuşmasına başlayan İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“ALINMASI GEREKEN KARAR VE TEDBİRLERİ ALIYORUZ”

“Tabii hem ülke olarak hem de millet olarak vaka sayıları artar mı, bunun sonucu nasıl olur gibi doğal olarak çekincelerimiz de var idi, idareciler olarak bizlerde de var idi. Hayat devam ediyor, 1,5 yıl pandemi sürecinde öğrencilerimiz yüz yüze eğitimden yoksun kaldılar. Hiçbir eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutması mümkün değil. Bu süreçte çocuklarımızın yatma saati, derse çalışma saati vb şekilde tamamen günlük programları bile değişti. Plan program altüst oldu. Plan ve program işte okulda yüz yüze eğitimle olur. Bundan dolayı da bakanlığımız kararlığını koydu ve istikrarla bunu yürütmenin içerisindeyiz. Sürekli sahadayız, alınması gereken karar ve tedbirleri alıyoruz ilgili üst ve alt birimlerimizle sürekli iletişim halindeyiz.

Vakaların artması sadece okullarımızın problemi değil, hayat sadece okullarla devam etmiyor. Daha doğrusu hayatın devam ettiği, toplu insanların bulunduğu en güvenli yer okullarımız. Çocuklarımız söz dinliyorlar, maskelerini takıyorlar, dezenfektan ihtiyaçlarını okul idarecilerimiz sağlamış durumda, aynı şekilde temizlik faaliyetlerinde yapılıyor. Ama okullarımızda yapılan bu faaliyetler kadar dışarıda da bu çalışmaların yapıldığına çok şahit olmuyoruz. Faturanın da Millî Eğitim Bakanlığına getirilmesini de asla kabul etmiyoruz. Bizler paydaşlarımızla bir araya gelerek her türlü çözüm üretmenin gayreti içerisindeyiz.

“YAPILAN SÖZLEŞMELER DOĞRULTUSUNDA HİZMETİNİZİ YÜRÜTÜYORSUNUZ”

Bugün sizlerle bir aradayız ve okullarımız da kantinciler olarak yeme içme faaliyetleri sizin tarafınızdan yerine getiriliyor, okullarımızda bu ihtiyaçları sizler karşılıyorsunuz, teşekkür ediyorum. Eğitim asli unsur. Eğitimin dışındaki diğer şeyler tali unsurdur ve asli unsura hizmet etmek üzere oluşturulmuş mekanizmalardır. Tali unsur hiçbir zaman, asli unsuru önüne geçmez, okullarımızın asli unsuru eğitim-öğretimdir. Eğitimin dışında her şey servisler, kantinler, diğer destek hizmetlerinin tamamı tali unsurdur ve eğitimi önüne geçemez, geçmemelidir.

İlçe Tarım Müdürlüğü, sağlık müdürlüğünde denetim ekiplerimiz oluşturulacak. YAPILAN sözleşmeler doğrultusunda hizmetinizi yürütüyorsunuz. Bizler kamu hizmet yapıyoruz sizlerde kamusal alan içerisinde işlerinizi yapıyorsunuz. Okullardan ekiplerle de denetim devam edecek.

Okulun eğitim öğretim saatleri dışında öğrenci dışarı çıkıp ta alışveriş yapamaz. Biz yürüyen bir geminin içerisindeyiz ve hepimiz aynı şekilde yolculuk yapıyoruz. Gemi batarsa hepimiz batacağız, Maazallah bir öğrencimiz okulda zehirlenirse okul müdürünü sorumlu tutuyoruz da kantinciyi sorumlu tutmuyor muyuz.?” Dedi.

Müdür Kahraman, satış fiyatlarının ve satışı yapılacak yiyecek içeceklerin mevzuatla belirlenmiş olduğunu, , fiyatlara kesinlikle uyulması gerektiğine, belirlenmiş fiyattan daha yukarısına kesinlikle satış yapılmamasına dikkat çekti.

Toplantının son bölümünde kantincilerden gelen sorular cevaplandırılarak, toplantı sonlandırıldı. (HABER: YASEMİN YÜZBAŞIOĞLU)

Editör: Haber Merkezi