Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri İl genelinde ilçeler dahil 113 ekip toplam 445 personel sahada çalışmalarını sürdürüyor. Dünden bu yana sayısız telsiz anonsu yaparak vatandaşın mağdur olmaması için çalışan İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu ise sürekli sahada. Sivil, resmi ekiplerin tamamı yollarda ve sürücülere uyarılarda bulunuyor.

Konu hakkında Gazetemize açıklamalarda ulunan Cebeloğlu; “Karayolları, Belediye, Emniyet, Jandarma, AFAD, İl Özel İdaresi ve Kızılay ekiplerimiz vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve yollarımızın açık tutulması için fedakâr bir şekilde çalışmalarını sürdürdüler.

Ancak alınan tüm tedbirlere rağmen; kış lastiği olmayan, zincirsiz ve kurallara uymayan tırlar başta olmak üzere bazı araçların yoğun kar yağışı ve buzlanmanın da etkisiyle yolda kalmaları, kazalara sebebiyet vermeleri ve özellikle de Tır’ların makaslamaları (Yolu kapatmaları) nedeniyle ülkemizin en önemli güzergâhlarından olan İlimiz güzergahı ve bağlantı yollarında trafik akışında aksamalar meydana gelmiştir. AFAD, Kızılay vd STK gönüllüleri aracılığıyla trafikte kalmış vatandaşlarımızın lojistik desteklerinin sağlanması için de gerekli çalışmalar yapılmıştır.” ifadelerini kullandı.

Sürücülere uyarılarda bulunan Cebeloğlu şunları söyledi; “Kış şartlarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkılmasından kaynaklanan bu hadiselerin tekrar yaşanmaması için güvenlik güçlerimiz ve Karayolları ekiplerimiz koordineli olarak kış lastiği ve zinciri olmayan araçların geçişini durdurarak gerekli kontrolleri yapmak suretiyle denetimlerine 24 saat esasına göre devam etmektedirler.

Meteorolojik verilere göre önümüzdeki günlerde çok daha yoğun kar yağışı beklenildiğinden vatandaşlarımızdan özellikle zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, yola çıkacak olan sürücülerimizden de mutlaka araçlarının bakımını yaptırmalarını, araçlarında kış lastiği ve zincir olmadan kesinlikle yola çıkmamalarını bekliyoruz.

Yollarda olan sürücülerimizden de hem trafik hem de vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için trafik kurallarına uymalarını rica ediyor, sabır ve anlayışları için kendilerine teşekkür ediyor, hayırlı yolculuklar diliyorum.” HABER: YAŞAR ERİKLİ

Editör: Haber Merkezi