İstanbul da yaşayan Kahramanmaraşlılar dün akşam Suriye’nin İdlip kentinde çok hain ve alçakça yapılan menfur saldırı da şehit olan Mehmetçiklerimiz ruhuna MARAŞFED çatısı altında HATM-İ ŞERİF ve DUA için toplantı. Toplu olarak Hatmi Şerifler, Yasinler, Tebarekeler, Ammeler çekilen Tehliller, Fetih Sureleri duası yapıldı.

İstanbul Sultangazi ilçesi Malkoçoğlu mahallesinde faaliyet gösteren Kahramanmaraş ili Afşin ilçesi Büyüktatlı Derneği merkez lokalinde yapılan dua programı MARAŞFED kurucu genel başkanı Uğur Yinanç’ın Hatmi Şerif programı bilgilendirme konuşması ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Başkan Uğur Yinanç sevgili hemşehrilerim; dün mübarek Regaip Kandili gecesiydi, Suriye’den gelen şehit haberleriyle yüreklerimize ateş düştü. Küffarın hain ve alçak saldırısıyla 33 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Rabbim rahmetiyle merhametiyle muamele eylesin. Cümlemize şehiden ölmeyi nasip eylesin. Bugün hemşehrilerimiz aradılar başkanım askerlik şubelerine tek tek mi başvuru yapacağız yoksa federasyon olarak toplu organizasyon olur mu diye sordular. Bizde tek tek de olur toplu olaraktan da dedik.  En önemlisi şehitlerimiz özellikle 100 yıl önce milli mücadelede ülkemizi savunarak bugünlere getiren kahraman ecdadımızın bizden bekledikleri Hatimler, Dualar biz o görevimizi yerine getirelim dedik.

Bu akşam TATLIDER – Büyüktatlı Derneğimizin merkezinde biraraya geldik. TATLIDER Dernek Başkanımız İsrafil Bahçe, Elbistan Alkayaoğlu Dernek Başkanımız Hasan Yıldız, Afşin Arıtaş Dernek Başkanımız Adem Çelik ve Zeytinburnu Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanımız Necati Kalem, 46TV sahibi Eyüp Kadir Kılcı ile birlikte yapılan Hatm-i Şerif,Yasin ve Tebarekeler duasını birlikte okuyacağımız Harun Şahin imam efendiye katkılarında ötürü teşekkür ederiz, dedi. İstanbul da Kahramanmaraşlılar toplu olarak ellerini semaya açtı ve Şehitlerimiz ruhuna toplu olarak dua etti.

Editör: Haber Merkezi