Kongrede Genel Başkan Salih Ergül tekrar seçilerek güven tazeledi. ABYB yeni ekibi ile ilk toplantısını yaparak görev dağılımını belirledi. Ayhan Akyol Genel Başkan Yardımcısı oldu.

Kahramanmaraşlı deneyimli gazeteci Maraş Yenigün İmtiyaz Sahibi Ayhan Akyol ABYB Genel Başkan Yardımcısı olarak Yeniden yönetime seçilerek yerini korumuş oldu. Maraş Yenigün imtiyaz sahibi ve ABYB Genel Başkan Yardımcılığına seçilen Ayhan akyol, "Vatandaşların sesini geniş kitlelere ulaştıran meslektaşlarımızın sorunlarını çözmeye yönelik kamuoyu oluşturma gayreti içerisinde olan ABYB 5. Olağan Kongresini gerçekleştirmiştir. Anadolu basını Yerel Medya ve İnternet Medyası zor bir süreçten geçtiği gibi aynı zamanda da karışık bir hal alıyor dernek kurulumlarının da yeniden düzenlenmesi gerekmektedir önüne gelen dernek kurup sahaya çıkıyor pandemi döneminde en cok etkilenen basın mensubu arkadaşlarımız olmuştur bu yüzden basın iyileştirme kanunu bir an önce yürürlülüğe girmesi iyileştirme cabalarına hız verilmesi gerekmektedir

Alınan kararların hayırlı olmasını ve yeni görev alan arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yeniden Beni Genel Başkan Yardımcılığına layık gören bütün arkadaşlarımı teşekkür ederim. ABYB çalışmaları ve başarıları ile öne çıkan bir kuruluştur" dedi.

TÜM ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMA BAŞARILAR DİLERİM

5. Olağan Kongrede  Genel Başkanlığa tekrar seçilerek güven tazeleyen ABYB Genel Başkanı Salih Ergül yaptığı konuşmada" Tüm çalışma arkadaşlarıma başarılar dilerim. Genel kurulumuza katılan tüm üyelerimize, Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Kenan Akçaoğluna, Anadolu Faal iş Adamları Derneği başkanı ve yönetim Kurulu üyelerine, Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Oyak Güvenlik müdürü Murat GB Güneş'e, adını sayamadığım sivil toplum örgütü bşk ve üyelerine ayrı ayrı teşekkürler ederim.” dedi.

GÖREV DAĞILIMI İSE ŞU SEKİLDE GERÇEKLEŞTİ

5. Olağan Kongrede Genel Başkan ve Genel Başkan Yardımcıları,ABYB Genel Sekreter ve Genel Sekreter Yardımcısı, Mali Sekreter, Yönetim Kurulu Üyeleri, Yüksek İstişare Başkanlığı,Kültür komisyonu Başkanlığı,İnternet Gazeteciliği ve ajanslar Komisyon Başkanlığı,Hukuk işleri Komisyon Başkanlığı,Mesleki Araştırma komisyonu Başkanlığı,Denetleme Kurulu Üyeleri ve diğer görev dağılımları belirlendi.

ABYB 5. Olağan Kongrede alınan kararlar doğrultusunda Genel Başkan Salih Ergül,  Genel Başkan Yardımcıları Yakup Orakçı, Ayhan Akyo, Beyler Kaya,  Soner Demiröz ve  Ünal Yüksel oldu.

Anadolu Basın Yayın Birliği( ABYB) Genel sekreteri Süreyya Güngör, Genel Sekreter yardımcısı  Hüseyin Akın, Mali Sekreter Hamdullah Çakmak seçildi.

Yönetim Kurulu Üyeliklerine, Ahmet Kaya, Haşem Şahan, İbrahim İmamoğlu, Duygu Karahasanoğlu, Turgay Koçyiğit, Sait Yalçın, Hüseyin ÜNLÜ, Selahattin Özdemir seçildi.

Yüksek İştişare Kurulu Başkanlığına İdris Ortakaya getirilirken Kültür komisyonu Başkanlığına Ahmet Kaya, İnternet Gazeteciliği ve ajanslar Komisyon Başkanlığına Haşem Şahan, Yerel Gazeteler Komisyon Başkanlığına Duygu Karahasanoğlu, Hukuk işleri Komisyon Başkanlığına Turgay Koçyiğit, Mesleki Araştırma komisyonu Başkanlığına M. Said Yalçın, Sosyal Tesisler Kurma Komisyon Başkanlığına Hüseyin ÜNLÜ, Dış işleri Danışma Kurulu Başkanlığına Adnan Çevik, TV ve Radyolar Danışma Kurulu Başkanlığına Bekir Donduran, Şairler ve yazarlar Danışma Kurulu Başkanlığına Zeki Bostancı getirildi.

Denetleme Kurulu Üyeleri Mehmet Kıvrak, Semra Yetimli, Halis Yılmaz, Ali Şimşek ve Dr. Mehmet Yaşar Örücüoğlu seçildi. HABER: YAŞAR ERİKLİ

Editör: Haber Merkezi