2018-2019 Eğitim öğretim yılı Kahramanmaraş'ta da ilk derszilinin çalması ile başladı. Okul bahçesinde toplanan öğrenciler Saygı duruşuve İstiklal Marşının okunması ile öğrenciler öğretmenlerinin kontrolleriylesınıflarına giriş yaptı.

Yeni eğitim öğretim döneminde okul öncesi uyum haftasıeğitimi geçtiğimiz hafta başlamıştı. Birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıföğrencileri için okula uyum haftası başladı. Kahramanmaraş'ta 11 bin 283öğrenci ana sınıfına başlarken, 22 bin 410 öğrenci ise birinci sınıfa başladı.Dün ise Suriyeli öğrencilerde dahil olmak üzere Kahramanmaraş'ta yaklaşık 300bin öğrencinin eğitime başladığı öğrenildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) uygulanan okula uyumhaftası, öğrencilerin okul kaygılarını gidermek ve okul ortamını sevdirmek,öğrenme ortamını, öğretmen ve arkadaşlarını tanımalarını sağlamak amacıyla2006-2007 eğitim öğretim yılından bu yana sürüyordu. Geçtiğimiz hafta uyumhaftası için öğrenciler eğitim öğretime başlarken, bu hafta ise bütün okullardaeğitim öğretim başladı.

Geçtiğimiz hafta başlayan, Okula uyum haftasında"çocuk-aile-öğretmen tanışma", "okul ve eğitim ortamınıtanıma", "arkadaşlarla oyun oynayarak kaynaşma" gibi etkinliklerdüzenledi. 10 Eylül Pazartesi başlayan uyum haftası, 14 Eylül Cuma sonaerdi.  Kahramanmaraş'ta birinci sınıfa 22bin 410 öğrenci başlarken, ana sınıflarına 11 bin 283 öğrenci başladığıöğrenildi. 17 Eylül'de ise bütün okullarda eğitim öğretim başladı. İlk derszili sabah erken saatlerde çalarken Kahramanmaraş'ın ilçeleri de dahil olmak üzere300 bin öğrencinin eğitim öğretime başladığı, 15 bin öğretmenin görev yapacağıöğrenildi.

Öğrenciler yaklaşık 3 aylık yaz tatili sonrası arkadaşlarıile buluşarak birlikte vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. 2018-2019 Eğitimöğretim yılının ilk gününde minikler ve gençler okul bahçesinde keyifli anlaryaşadı.

HABER-FOTO: ÖMERFARUK SALMAN

 

Editör: Haber Merkezi