Çin’den gelen 3 milyon doz CoronaVac aşısının Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Laboratuvarları’ndaki 14 gün süren analizleri sona erdi. Isı takibinin yapıldığı araçlarla 81 ile nakilleri tamamlanan aşılara, TİTCK dün akşam saatlerinde acil kullanım izni verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk aşıyı olmasının ardından Kahramanmaraş'ta da aşılamalar Necip Fazıl Şehir Hastanesinde ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Sağlık ve Araştırma Hastanesinde başladı.

"HAYIRLI OLSUN"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs aşısı yapılmasının ardından "Önümüzdeki günlerin aydınlık olacağına inanıyorum, hayırlı olmasını diliyorum." dedi. Üniversitede yapılan aşılama çalışmalarını yerinde ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, aşıların önceki gün geldiğini ve kendilerinin aşılama için hazırlıklara başladığını söyledi.

"HERKESE ÖNERİYORUM"

Sağlık personellerinin başvuruları doğrultusunda randevu verdiklerini ve aşılamanın yapıldığını belirten Rektör Can, "Dün itibariyle aşılar üniversitemize ulaştığında biz hazırlanmıştık. Erken saatlerden itibaren Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda sağlık personellerinin aşılanmasına başladık. İnşallah bir an önce hastalık geçer ve aşı ile birlikte olabilirdiğince vakalar sıfıra iner. Biz ilerleyen süreçte tüm vatandaşlarımıza aşı olmasını tavsiye ediyoruz." dedi.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi