Türkoğlu Belediyesi, yapımını tamamladığı devyatırımların açılışını gerçekleştiriyor. Türkoğlu'nun tüm mahallerini‘Hayalimizdeki şehir Türkoğlu İçin' sloganı ile yeniden inşa eden TürkoğluBelediye Başkanı Osman Okumuş, Şekeroba Mahallesine dev tesisler kazandırdı.

Şekeroba Mahallesinde Gerçekleştirilen Törene TBMMİçişleri Komisyon Başkanı AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç,Ak Parti Milletvekilleri İmran Kılınç, Ahmet Özdemir, M. Cihat Sezal, HabibeÖcal, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Türkoğlu Belediye BaşkanıOsman Okumuş, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Pazarcık BelediyeBaşkanı Yakup Hamdi Bozdağ, Türkoğlu Kaymakamı Gürbüz Saltaş, ASKF BaşkanıErgün Önal, ASKF Başkan Yardımcısı Ekrem Karaoğlan, Daire Müdürleri, Sivil toplumÖrgütleri Başkanları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. 


Toplu açılış Töreninin yapıldığı Şekeroba’da SporAlanında bir adet halı saha, basketbol, voleybol sahaları, Fifa kriterlerineuygun suni çim futbol sahası ve ayrıca etrafındaki yaklaşık 400 dönümlük alandada regresyon çalışmalar yapıldı. Pazaryeri, Taziye evi, Kütüphane, piknik alanları,yürüyüş alanları, koşu alanları, bisiklet yollarıyla beraber güzel bir komplekshaline geldi.

Toplu Açılış Töreninde açılış konuşmasını yapan BaşkanOkumuş şu ifadeleri kullandı;


“TÜRKOĞLU’MUZŞEHRİMİZİN 3. METROPOL İLÇESİ OLACAK”

‘Hayalimizdeki şehir Türkoğlu İçin' sloganı ile yenideninşa ettiğimiz Türkoğlu’na ne yapsak azdır diyen Başkan Okumuş, “Büyükşehiryasası ile beraber Türkoğlu ilçemiz 4 belde 34 köy ve merkezdeki beş tanemahallesi ile beraber 44 tane mahalleye hizmet eden büyük bir ilçe konumunageldi. Açılışını yaptığımız tesisler şeker oba belediye başkanımızın yaptığıhizmetlerden sonra 2014’ten sonra yaptığımız bu tesislerin toplam bedeli 15milyon 703 bin 724 lira. 4,5 yıl kısa bir süredir. Ama Türkoğlu ilçemize sözverdiğimiz yatırımların büyük bir oranını tamamladık.  Türkoğlu nüfusu en çok artan ilçelerden birtanesidir.  Yeni yatırımlarla beraberdaha güzel ve yaşanabilir hale getireceğiz. AK Parti dönemiyle en büyük yatırımlar geldi.  Türkoğlu’nu da Dulkadiroğlu ve Onikişubat’tansonra 3. Metropol ilçe yapacağız. Büyük bir spor kompleksi açacağız. Büyük birfutbol sahası, halı saha, sosyal tesisler, basketbol ve voleybol sahaları ileŞekeroba mahallemize güzel bir hizmet oldu. Türkoğlu’nda 4 tane FİFA kriterlerinde ikisi doğal ve ikisi suni olmaküzere sahamız var.  4’üde spor kompleksimahiyetindedir. 10 tane mahallelere halı sahalar yaptık.  Önümüzdeki yıllarda spora daha fazla destekvereceğiz.  Bu tesislerle amatör sporkulüplerini destekliyoruz. Temennimiz Türkoğlu’nu en iyi yerlerde görmek.  Ve bu ilçemize bir kent meydanı yaptık.  Ve 5 dönüm alana kurulu kapalı Pazar alanı,kuran kursu, taziye ve kütüphaneyi de açacağız. Yolları pırıl pırıl döşemeyedevam ediyoruz. 400 bin metre kare parke taşı döşedik. Eğitim ve eğitim açığınıvakilerimizin desteği ile kapattık. Elimizdeki imkânları kullanarak sizlereyatırım yapmaya devam edeceğiz. İlçemiz Arsa değer fiyatı olarak 15 kat arttı.Yapılan yatırımlarla istihdam oranını arttıracağız” dedi.


“TÜRKOĞLUKAHRAMANMARAŞ’IN PARLAYAN YILDIZI OLACAKTIR”

İlçe Kaymakamlığına yeni atanan Türkoğlu İlçe KaymakamıGürbüz Saltaş, “Türkoğlu’na yapılan yatırımlar takdire değer.  10 tane okulun inşaatı devam etmektedir.  Ve 2 tane 200 kişilik pansiyon yapımı sürüyorve yeni açılacak 4 bin 500 kişilik ceza evimiz var. Bu yatırımlar ilçemizebüyük katkı sağlayacaktır. Kütüphane ve spor kompleksi ile daha da büyüyeceğiz.Türkoğlu Kahramanmaraş’ın parlayan yıldızı olacaktır. Emeği geçen herkeseteşekkür ediyorum ”dedi. 


“AMACIMIZ GENÇLİĞEVE GELECEĞE YATIRIM YAPMAK”

Gençliğe yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır diyenAK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, “Amacımız çocuklarımızıneğitimli, donanımlı ve sağlıklı yetişmesidir. İlimizde, ilçelerimizde vemahallelerimizde insanlarımızın rahat etmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz.Gençliğe yatırım yapmak geleceğe yatırım yapmaktır. Eğitime çok önem veriyoruzve şu anda ilçemizde birçok okulun inşaatı devam etmektedir. Devlet ve milletolarak bütün zorlukları aşacağız. Şekerobamız ile alakalı en önemli sorun sumeselesini gündeme getirip çözüme kavuşturmak. Güzel obalarımız vardı ama suyumuz noksandı.  Yaptığımız çalışmalarla bu sorunu çözdük.  Sulama şebekeleri yapılma durumundadır ve çokhızlı bir şekilde yürüyor.  Burada çokkaliteli olan sularımız burada az.  Vebunun içinde çalışmalarımız büyük bir gayretle sürmektedir.  Ve buralara kısık barajından içme suyugelecektir. Devletimiz ve bizler sizlerin rahat etmesi için elimizden geleniyapıyoruz” dedi.


“YAPILANYATIRIMLAR TÜRKOĞLU HALKI İÇİN”

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı AK Parti KahramanmaraşMilletvekili Celalettin Güvenç ise, “Bütün sorunlara rağmen hayırlı hizmetlerdebuluşmaya devam ediyoruz. İnanılmaz işleri yapılmaz denen işleri yahükümetimizin desteğiyle ya da belediyelerimizin desteğiyle yapmaya devamediyoruz. Bir tek günümüz boş geçmiyor. Hep birlikte ibadet aşkıyla çalışmayadevam ediyoruz. bu hafta önce on iki şubat belediye başkanımızın 15 temmuzşehidimiz Abdullah olçak adına bir okulu ve yurdu açtık. Arkasından Dulkadiroğlubelediyemizin müthiş büyük bir gençlik merkezini açtık. Ve bu arada da Osmanbaşkanımın velayetiyle tüm vekillerimizle şeker obadayız. Tesislerin isimlerisayıldı. On beş milyonun bir maliyeti var. Spor alanı park alanı taziye evi.Yapılan hizmetlere dikkatle baktığımızda çok büyük hizmetler yapıldı.


2014 decumhurbaşkanımızın büyük bir cesaretle herkesin karşı çıkmasın rağmen yaptığıbüyük şehir devrimi ile Kahramanmaraş’ımıza yeni bir dönem başlattı. İlkzamanlarda çok sıkıntılar çekildi. Çünkü değişimi gerçekleştirmek zor iştir.Cesaret ister kararlılık ister. Bilgi ister ama dört buçuk yılda her konudaolduğu gibi sayın cumhurbaşkanımız haklı çıktı. Büyük şehirlerimiz bugüneskiden yapılamayan bütün hizmetleri yapabiliyorlar. Merkezi hükümet ile yapılamayanhizmetleri artık yapabiliyoruz. Mahallerimiz beldelerimiz ilçelerimizle ilgiliçok büyük işler yapıldı” ifadelerini kullandı.


“YAPILANYATIRIMLARLA DÜNYAYA MEYDAN OKUR HALE GELDİK”

Güvenç, Spor alanında Şehrin Profesyonel takımını örnekgöstererek, “Sevgili gençlerimiz baktığında onlara da çok büyük hizmetleryapıldı. Gençlerimiz bilmedir ki bu kahraman şehrin 1.lig de top oynayan futboltakımı daha dün gibi bir süre de on iki şubat stadın zemini çim olmadığı içintoprak sahada oynadığı için türlü olumsuzluklarla bizi ligden attılar.  Kahramanmaraş’ın şehir stadından bahsediyorum.Bunu hepimiz biliyoruz bunu gençler hatırlamayabilir. Ama bugün gururlasöylüyoruz. Türkoğlunda dört tane UEFA özelliğinde futbol sahası var. Gerekbelediyelerin gerekse spor bakanlığımız yaptığı sahalar gençlerimizinhizmetinde. Aynı şekilde park ve taziye evleri yapılamıyordu. Bugün bunlarıyapabiliyoruz. Sebebi ise halkımıza her şeyin en iyisini sunmak için her zamançalışıyoruz. Değerli kardeşlerim yıllardır oy verdiniz. Ve sayenizde gücümüzher zaman arttı. Dünyaya meydan okur hale geldik. Kahramanmaraş’ımızınmahallelerinde artık çamur derdi kalmadı. Okullarımız ve hastanelerimiz aynışekilde bu hale geldi. 30 Marttan sonra Ak Parti tekrardan güven tazeledi.İstikrar olacak ve yolumuza devam edeceğiz. Biz sıkıştıkça halkımıza geldik veinanılmaz yol aldık.


bu kazanımlarımızın geriye dönmemesi lazımdır. 30 Martbunun taçlandığı gün olacaktır. Sizden alacağımız yetkiyle aşkla ve sevkleyolumuza devam edeceğiz. Ekonomik ve diğer sorunları atlatacağız. 16 yıliktidarda kalmak kolay değil.  Ama bizlerbaşardık. Onun için bir takım eksikliklerimizi ve hatalarımız lütfen görmeyin.Hizmetkâr siyaset anlayışı gölgede kalmasın.


Hayatında çivi bile çıkmayanlaralütfen itibar etmeyelim. Kendisini halka adayanlara sahip çıkalım. Biz buseçimde sizlere layık olacak kadrolarla huzurunuzda olacağız. Gençlerimiz dahaiyi bir Türkiye’de yaşasınlar. Bizim nesillerimiz ezildi ama çocuklarımızezilmesin. Hepimizin davası budur. Bu millet buna layıktır” ifadelerinikullandı. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKERYİYEN)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi