KSÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda fakülteöğretim elemanları, idari personel ve hazırlık sınıfı öğrencilerininkatılımıyla gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını üniversitemiz RektörüProf. Dr. Niyazi Can yaptı.

Öğrencilere üniversitenin genel durumuna ilişkin bilgilerveren Rektör Can, KSÜ’de yer alan bölüm ve programların Türkiye’deki eşdeğerbölüm ve programlarla kıyaslandığında önemli bir başarı yüzdesine sahipolduğunu hatırlattı.

KSÜ’nün sahip olduğu imkanları geliştirme ve öğrencileredaha nitelikli eğitim verme gayreti içerisinde olduklarının altını çizen RektörCan, 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde birçok yeni projeye imzaatacaklarını söyledi. Çocuk Üniversitesi’nin bu projelerden biri olduğunu ifadeeden Rektör Can, Türkiye’de az sayıda bulunan KSÜ bünyesinde kurulacak ÇocukÜniversitesi’yle başarılı öğrencileri küçük yaşta üniversiteyle tanıştırarakyükseköğretime kazandırmayı amaçladıklarını belirtti.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Rektör Can,“Derslerinizin hakkını verin. Arta kalan zamanınızda kişisel gelişiminize katkısunacak faaliyetlerle ilgilenin. Yapacaklarınızı ertelemeyin. Zamanı iyiyönetin, zaman sizi yönetmesin. Ders geçmek için ezberci yöntemlerden vazgeçin,gerçekten öğrenmeye odaklanın.” şeklinde konuştu.

Rektör Can’ın açılış konuşmalarının ardından İlahiyatFakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Özdoğan ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr.Faruk Çiftçi tarafından öğrencilere İlahiyat Fakültesine yönelik bilgilerverilirken, öğrencilerin konuya ilişkin soruları da cevaplandırıldı. 

Editör: Haber Merkezi