Kahramanmaraşlı genç girişimciler tarafından yeni faaliyete giren Tiki Ahşap Oyuncak Atölyesi’nde çocuklar oyun oynarken bir yandan da becerilerini geliştiriyorlar.

İlk etkinliklerini Adana Sanat Tiyatrosu topluluğu ile gerçekleştiren atölyenin ilk misafiri olan Mavi Rüya Kreşi öğrencileri izledikleri gösterinin ardından ahşap oyuncaklar ile oynama imkanı buldu..Kahramanmaraş’ta bir ilk olma özelliğini taşıyan atölyede 4-6 yaş arası çocuklara, davranışlarını değiştirmek, davranışların kalitesini ve üretkenliğini arttırmak, kullanıcı deneyimini arttırmak veya kullanıcının ortama bağlanmasını sağlamak amacıyla oyun mekanizmalarının, aslında oyun olmayan aktivitelere uygulanması hakkında beceriler yükleniyor.

Gün geçtikçe değişen öğrenme yöntemlerine ayak uydurmak amacı ile yola çıktıklarını belirten genç işletmecilerden Raşit Taş, oyunlaştırmanın, öğrenciye kazandırılmak istenilen davranışa veya öğretilmek istenen bilgiye, oyun eklemek olmadığını ve tüm bunları oyun ile bütünleştirip, öğrenmenin kolaylaştırılması ve daha etkili hale getirilmesi olduğunun altını çizdi.

İşletmenin amacı ile ilgili görüşlerini aldığımız Taş: “Günümüzdeki hızlı değişim ve gelişmeler, eğitim dünyasında oluşan pek çok yenilik ve yönelimleri ortaya çıkarmakta, öğrenme - öğretme sürecini etkilemekte ve öğretmeden çok "öğrenmenin" daha önemli olduğu gerçeğini ortaya çıkarmaktadır. Bu anlayış, sadece eğitim uygulamalarını değil, öğretim yöntemlerini geliştirme çalışmalarını da etkilemektedir. Bizlerde Tiki Oyun Dünyası ve Bera Lazer Tasarım olarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinliklerle çocuklarımızın hem eğlenmesini hemde öğrenerek becerilerini geliştirmelerini hedefledik.”

“YÜZDE YÜZ HİJYENİK YÜZDE YÜZ SAĞLIKLI”

Atölyelerindeki her malzemenin doğal olduğunu ifade eden genç işletmeci: “Doğal ahşaptan yaptığımız ürünler ile çocuklarımızın sağlığını ön plana çıkarıyoruz. Birbirine monte edilebilen oyuncakları aynı zamanda boyatarak onların el becerilerini geliştirmelerini planlıyoruz. Bunları yaparken çocuklarımızın eylenerek öğrenmelerini amaçlıyoruz.Kahramanmaraşlı velilerimizin gönül rahatlığı ile çocuklarını bırakabilecekleri bir yer olabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz.”ifadelerini kullandı.

SADECE ATÖLYE DEĞİL OYUN DÜNYASI

Oyun dünyasında ki etkinlikler ahşap oyuncakla sınırlı kalmıyor. Atölyenin bir kat yukarısına çıkan çocukları büyük bir oyuncak havuzu bekliyor. Hijyenin ön plana çıktığı oyun salonunda birbirinden zevkli oyuncaklar ve küçük bir lunapark bekliyor. Güler yüzlü hizmeti düstur edindiklerini ifade eden bir diğer işletmeci Mehmet Selaldı: “Tiki Oyuncak Dünyası olarak İstanbul’dan sonra Kahramanmaraş’ta da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Velilerimiz rahatlıkla çocuklarını getirip bırakabilir. Personellerimiz ekstra hiçbir ücret talep etmeden onlarla velisi gelene kadar ilgileniyor. Merkezimizde velilerimizin rahatça zaman geçirebileceği birde kafemiz var. Tüm Kahramanmaraşlıları en az bir defa oyun dünyamıza bekliyoruz. Artık insanların çocuklarını rahatça getirebilecekleri bir yer olduğunu özellikle belirtmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.

Haber: Gökhan Dökücü-Mustafa Kömü

Editör: Haber Merkezi