Çupra, levrek, çinekop tezgahlardaki yerini alırken fiyatları da geçtiğimiz sezonla hemen hemen aynı. Bu Sezonun balığı ise hamsi. Uzmanlar içerdiği sağlıklı yağlar ve zengin vitamin kaynağı olması nedeniyle yetişkinlerin ve özellikle de çocukların haftada en az 2-3 defa tüketmesi gereken bir besin kaynağı olarak görüyor.

Türkiye genelinde av yasağının kalkmasıyla birlikte ‘Vira bismillah’ diyen balıkçılar, sezonun ilk balıklarını avlamaya başladı. Kahramanmaraş balık pazarında yasağın kalkmasıyla birlikte yeni balıklar tezgâhlarda yerini almaya başlarken, Kahramanmaraş Balıkçılar Derneği Başkanı İbrahim Sarı, yeni sezonla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Havaların soğuması ile rağbetinde başladığını dile getiren Sarı, fiyatların ise geçen yılla arasında çok bir fark olmadığını ifade etti.

 “BİZ BALIK CAMİASI OLARAK BİR SIKINTININ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Dernek Başkanı Sarı, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Hamsi ve istavritte sezon açıldı şu anda satışlarımız devam etmekte. Bununla ilgili de önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşeceğini düşünüyoruz. Deniz fasulyesi olarak bildiği hamsi bol miktarda var. Hamsi istavrit, uskumru polyos bu tür küçük balıklar şu anda piyasada bol. Şu anda hava sıcaklığından dolayı balıkların satışı düşük ama günü birlik balığımız her gün geliyor. Allah kısmet ederse bu yıl balıkla ilgili sorun yaşamayacağımızı düşünüyorum. Şu anki durum balıkla ilgili bir sıkıntının olmayacağını gösteriyor. Ama her şey olabilir. Biz balık camiası olarak bir sıkıntının olacağını düşünmüyoruz.

“FİYATLARDA ÇOK DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”

Fiyatlar geçen yılla aynı, çok değişen bir şey yok. Hamsi geçen yıl 25 liraydı bu yıl 30 lira. Ama önümüzdeki günlerde fiyatlar düşer. Hamsinin fiyatları düştüğü zaman diğer tüm balıklarında fiyatları düşer. Levrek ve Çupra 50 liradan başlıyor 70 liraya kadar satışı yapılıyor. Hamsi 30 lira. Alabalık şu anda tanesi 10 liradan kilosu 40 liradan. Somon 110-120 lira, ithal palamut ise 35. (HABER: İLKER YİYEN)

Editör: Haber Merkezi