Kahramanmaraşlı Künefeci Mehmet Okur, Kahramanmaraş Dondurması ile künefeyi bir araya getirerek Hatay'a rakip oldu.

15 YILDIR SEKTÖRÜN İÇİNDEYİM

Kahramanmaraş'ta yaklaşık 15 yıldır aktif olarak tezgahlarda çalıştığını belirten Künefeci Mehmet Okur, ''5 yıldır kendi iş yerimde mesleğimi devam ettiriyorum. Yıllardır bu sektörün içerisindeyim. Hareketli ve şaşalı bir sektör bu. Bizim buradaki amacımız Meşhur Dondurmamız ile Künefeyi bir araya getirerek eşsiz bir lezzet yakalamaktı. Vatandaşlarımızda buna yoğun ilgi gösteriyor'' dedi.

KÜNEFE USTALIK İSTER

Eşsiz lezzeti yakalamak için künefenin nasıl yapılması gerektiğinden bahseden Okur, '' Birinci sınıf kaliteli malzemeler olması gerekiyor. Burada tereyağı, fıstık, kadayıf ve peynir bunlar birbirlerini tamamlayan, bir bütün halinde olan ürünlerdir. Künefe, el becerisi ustalık isteyen bir iştir. Maraş Dondurması ile birleşen künefe yoğunluğu ortadan kaldırarak eşsiz bir tat veriyor'' diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi