Yıllardır Kahramanmaraş halkının, bilhassa sporseverlerin en çok istediği yatırımlardan biri olan yeni stadyum noktasında önemli gelişmeler yaşanmış, yeni stadyumun kilit ismi Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere geldiği Kahramanmaraş’ta yeni stadyum projesini açıklamıştı.

Bu kapsamda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün 12 Şubat Stadyumunun yerine karşılık 15 bin kapasitelik yeni stat ve spor kompleksi projesine olumlu bakılması ile incelemelerde bulunmak üzere Hanefi Mahçiçek Stadyumuna giden Bakan Kasapoğlu, 12 Şubat Stadyumunun Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’ne devredileceğini, Büyükşehir Belediyesinin ise Hanefi Mahçiçek Stadyumunun olduğu alana yeni stadyum inşa edeceğini açıklamıştı.

Bu bağlamda ilk kazmayı vuran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle eski Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun yerine modern spor kompleksi inşa etmek için kolları sıvamıştı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Şehrin Spor Kamuoyuna vizyon proje olarak sunduğu Dulkadiroğlu ilçesine bağlı İstasyon Mahallesi’nde bulunan eski Hanefi Mahçiçek Stadyumu’nun yerine içerisinde en az 15 bin seyirci kapasiteli stadyum, olimpik yüzme havuzu ve sosyal alanların olacağı spor kompleksi yapıyor. Yıkım çalışmalarına başlanan alanda, kompleksin temelinin bu yıl içerisinde atılması hedeflenirken Eski stadyumunda yıkım çalışmalarını tamamladı.

HABER: İLKER YİYEN

Editör: Haber Merkezi