Geçtiğimiz günlerde Andırın Belediyesi’nden Kamuoyuna Açıklama yapan Belediye Başkanı Ahmet Doğan, “Bilindiği gibi Halbur Yaylamız ilçemizin en güzel yaylalarından birisidir. İlçemizin turizmini geliştirmek için, mülkiyeti hazineye ait, imar planında turizm alanı olarak ayrılan 25 dönümlük araziyi, Milli Emlak’tan yıllık kira bedeli ödemek suretiyle 29 yıllığına kiraladık. Turizm Merkezi Projemize, DOĞAKA’nında (Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı) destek kararı çıkmış ve projemizin ihale hazırlıkları son aşamaya gelmiştir.Bu proje ile, hem kamu arazisini  işgalcilerden korumuş olacağız, hem devlete yıllık kira bedeli ödeyeceğiz, hem de ilçemizin turizmini geliştireceğiz” dedi.

“ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ AŞACAĞIZ”

Yaylanın Turizme kazandırılması için önünde engeller olduğunu ve aşmaya çalıştıklarını ifade eden Doğan, “Ancak söz konusu yeri, Adana ve Osmaniye nüfusuna kayıtlı olup bu illerde ikamet eden 13 kişinin hiçbir hakları olmamasına rağmen yaylalık baraka yerleştirmek suretiyle işgal etmişlerdir. İşgalcilerden sadece bir tanesi Andırın nüfusuna kayıtlıdır. Bu kişilerin,hiçbir bağlayıcılığı olmayan yapı kayıt belgeleri, Kahramanmaraş Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünce iptal edilmiştir. İşgalci konumundaki 13 kişinin hiç birinin yapı ruhsatı yoktur,devlete ödedikleri bir kuruş kira bedeli de yoktur, buradaki yapılar baraka niteliğinde olup sadece yaz aylarında yaylalık olarak kullanılmaktadır. Devamlı ikamet edilen bir yer değildir. Bu yerle ilgili olarak belediyemiz tarafından 5 Mayıs 2021’de yapı tatil zaptı düzenlenerek muhtar vasıtasıyla kişilere tebliğ edilmiştir. Zabıta ekiplerimiz tarafından da mahallinde ilgili kişiler alanı tahliye etmeleri hususunda defalarca uyarılmışlardır. Hatta bu kişiler belediyemize gelerek barakaları en geç 15 Ağustos’da sökeceklerine dair söz vermişlerdir. Bu kişilere 1 ay değil,yayla sezonu sonuna kadar 5 ay süre verilmiştir.Bütün bunlara rağmen ilgili şahıslar işgal ettikleri  kamu alının terk etmemekte ısrar ettiklerinden yıkım kararı alınmıştır. Doğaka destekli projemizin uygulanabilmesi için alanı tahliye etmemiz gerektiğinden vatandaşların barakalarını kendi elleri ile sökmelerine izin verilmiştir. Eşyaları Belediye personellerimiz tarafından zarar görmeden toplanmış, hatta bazı ailelerin eşyaları Belediyemiz araçları ile istedikleri yere taşınmıştır. Yukarıda da belirtildiği gibi bu barakalar sürekli kullanılan yerler değil yaz mevsiminde,2-3 aylığına yaylalık olarak kullanılan yerlerdir. Belediyemiz tarafından hiç bir hukuk dışı işlem yapılmamıştır. İşleri güçleri iftira ve karalama olan kişilerin, dürüstçe halkına hizmet etmeye çalışan Belediye Başkanlarına çamur atmaya çalışmaları hadsizliktir, hastalıklı yaklaşım tarzlarının dışa yansımasıdır,sağlayamadıkları menfaatlerinin sıkıntısıdır. Belediye Başkanını göreve getiren de , hesap soracak olan da Andırın halkıdır” dedi. 

“BOSTANLI MAHALLESİNE HİZMET YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Bostanlı mahallemizdeki birkaç vatandaşımızı yönlendirerek,1 yıldan beri devam ettirdikleri karalama ve iftira kampanyalarına ek olarak, hiç bir hizmet yapılmadığı şeklinde yaygara koparanların oyunları bozulmuştur diyen Başkan Doğan, “Belediyemiz tarafından da yapılan paylaşımlardan anlaşılacağı üzere bu mahallemizin girişindeki rampa yol, Büyükşehir Belediyemizce düzeltilmiş, yaklaşık 1.5 km sıcak asfalt ve 1,5 km kilit parke yapılmıştır. Belediyemizce de mahallenin bir kısım yollarına kilit parke döşemesi yapılmış,diğer kısımlarda ise yeni yol açma, genişletme ve çaylama faaliyetleri yapılmıştır. Asfalt ve parke döşemesi yapılamayan yollarda ise önümüzdeki süreçte bu eksiklikler giderilecektir. Bostanlı mahallemiz çevre mahallere göre en fazla hizmet alan mahallelerimidir. İlçemiz coğrafyası dağlık ve engebeli bir yapıya sahiptir, yerleşim alanları çok dağınıktır. Bazı mahallelerimizde 10’dan fazla mezra vardır. Bu nedenle bütün sorunların bir anda çözümlenmesi mümkün olmamaktadır, bu sorunları çözmek için gerek Andırın Belediyesi, gerekse Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi canla, başla çalışmaktadır. Bu sebeplerle kasıtlı ve kötü niyetli olarak Belediyemiz ve Belediye Başkanımız hakkında düzenlenen iftira ve karalama kampanyalarına itibar edilmemesini rica eder, tüm halkımıza saygı ve selamlarımızı sunarız” dedi. (HABER: BURHANETTİN BÜYÜKKOL)

Editör: Haber Merkezi