Kahramanmaraş'ta geçtiğimiz dönemlerde yapılması planlanan ancak çeşitli nedenlerden dolayı yapımları geciken akıllı kavşaklar, 2020 yılı içerisinde tamamlanırsa Kahramanmaraş trafiğini önemli derecede rahatlatacak.Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesinin canlı yayınına konuk olan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Arsan ve Sanayi Kavşağıyla ilgili yaptığı açıklamada o bölgelerin ihalesinin aynı firma tarafından alındığını ancak o firmanın önceki kavşaklarda yaşattığı mağduriyetlerden dolayı bu işi yapmasını istemediğini söyledi.

''HAL KAVŞAĞINDA FİRMA İŞİ GECİKTİRDİ''

Geçtiğimiz günlerde asfaltı tamamlanarak geliş ve gidiş güzergahları hizmete açılan hal kavşağıyla ilgili olarak konuşan Ahmet Özdemir, ''Hal kavşağının yapımının gecikmesinde, devletin parasının olmadığı ve bundan kaynaklı gecikme yaşandığı gibi bir algı oluşturulmuştu. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değil. İşin yüzde 80'i tamamlandığı esnada, biz yüzde 95'lik kısmının parasını ödemiştik. Orada müteahhitten kaynaklı bir gecikme olmuştu. Şu anda yağmurların bitmesiyle birlikte diğer kısımda asfaltlanarak trafiğe açıldı. Çevre düzenlemesinin de tamamlanmasının ardından hal kavşağı tamamen bitecek'' dedi.

''AYNI FİRMA İLE ÇALIŞILMASINI İSTEMİYORUM''

Arsan ve Sanayi kavşaklarında yapılacak olan akıllı kavşaklarla ilgili konuşan Özdemir, ''Şu anda oralarında ihalesini, hal kavşağını yapan müteahhit firma almış. Ben bu firmanın oraları da yapmasına razı değilim. Çünkü hem üniversite kavşağında hem de hal kavşağında bizi çok zorladı. Buralarda da aynı müteahhidin insafına ve inisiyatifine bırakmak yanlış. Genel Müdürlüğümüz ile bu konularda görüşme yaptık. Oraların ihalesini de buralar bitmeden başlamayalım istiyoruz. Vatandaşlarımız zaten trafikte sıkıntı çekiyordu. Hal kavşağındaki çalışmaların tamamen bitmesi sonrasında Arsan kavşağına başlanacak'' diye konuştu.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: Haber Merkezi