Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve spor İl MüdürlüğüToplantı salonunda gerçekleştirilen Aylık Periyodik olarak uygulanan EKAPsistemine uyumlu Hakemler ve Gözlemcilere yönelik değişen kurallara yönelikuygulanan Yazılı Kural Sınavına Kahramanmaraş’ta görev yapan hakemler vegözlemciler katılım sağladı. Oldukça kalabalık bir katılımın sağlandığı YazılıKural Sınavı öncesi Eğitim veren İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü Hakemleribilinçlendirdi. Hakem Test sınavında Divan teşkilinde İl Hakem Kurulu Başkanı VeliÜnlü, As Başkan Ali Aytemiz, Hakem Atama sorumlusu Şaban Nedirli, GözlemciAtama sorumlusu Selahattin Abacı, Necmettin Karaduman ise Üye olarak yer aldı.

Kahramanmaraş İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü,2018-2019 Yılı Futbol Sezonunda yeni kurallar geldiğini ifade ederek şunlarısöyledi.

 

“HAKEM HATALARINIEN AZA İNDİRECEĞİZ”

İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü ise, “Yeni sezona şevkve heyecanla başlıyoruz. Kulüplerimizin beklentilerine göre umutları başarıyıyakalamak için gösterdikleri emek ve özveri bizlerin görev ve sorumluluklarınıdaha fazla arttırmaktadır. Amacımız hakem hatalarını en aza indirmek ve iyi birseviyeyi yakalayabilmektir. Çalışmalarımız ve eğitimlerimiz bu yönde devametmektedir. Hakemlerimiz Ayda 1 gün epak eğitimleri ve her hafta Salı, Perşembeidmanlar ile maçlara hazırlık yapıyorlar Hakemlerimizin bu seviyeye gelmesindebize her türlü desteği veren MHK Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikteemeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Derneğimize de verdiği destekten dolayıteşekkür ediyoruz. Yeni sezonda hakemlerimiz başta olmak üzere herkese teşekkürediyoruz” dedi.

 

“DESTEĞİMİZ HERZAMAN SÜRECEK”

İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü, başarılı bir sezongeçirmek için herkesin elinden geleni yapacağına inandığını 2018-2019 Futbol sezonununşahsım ve yönetim kurulum adına hakem ve gözlemcilerime başarı ve sağlıkgetirmesini temenni ediyorum diyerek, “Kahramanmaraş hakem ve gözlemcilerimizehizmet etmekten, büyük onur ve şeref duyuyoruz. Biz sizlere hiçbir menfaathiçbir bedel ve hiçbir karşılık beklemeden hizmet ediyoruz. Hedefimiz sizleredaha iyi hizmet etmek. Biz Türk futbolunu ve Kahramanmaraş futbolununönderiyiz. Bu bayrağı alıp taşıyacağız. Üst klasman yardımcı hakemimiz, ulusalyardımcı hakemimiz ve bölgesel hakemlerimizle beraber il ve HİF (Herkes İçinFutbol) hakemi arkadaşlarımızın hedefi hep bir üstü olmalıdır. Bizler aynıyerde kalmayı hedeflersek kesinlikle ve kesinlikle başarı elde edemeyiz. Birhakemin yerinde kalması bence başarı değildir. Hakem aldığı bayrağı ileriye götürmesigerekir. Bunun içinde hakem arkadaşlarımız üzerine düşen sorumlulukları yerinegetirmesi gerekir. Hakem arkadaşlarıma sesleniyorum. Özellikle sadece Salı vePerşembe günleri değil, sürekli kendinizi hazır tutmak zorundasınız. Bizlerelimizden gelen tüm çabaları sarf ediyoruz. Biz hakem camiası olarak hedefimizbu sene alacağımız ve aldığımız kararlarla hakemleri daha üst seviyeye çıkartmaçalışmaları içerisindeyiz.  Bu gayreti dehakem arkadaşlarımdan muhakkak bekliyorum” ifadelerini kullandı.

 

“BAŞARIDAANTRENMAN, DERS VE BİRLİK BERABERLİK ÇOK ÖNEMLİ”

Kahramanmaraş’ta Futbol ve Hakem Potansiyelinin iyiolduğunu ifade eden İl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü, “Başarıda antrenman,ders ve birlik beraberlik çok önemli bunları sağladığımız takdirde başarı zatenkendiliğinden otomatik gelir. Bu çalışmalar içerisinde hem bizimçalışmalarımıza katkı sağlayacaksınız hem de biz sizlere katkı sağlamayaçalışacağız. Yeni hakem adayları için kurslar açtık ve kurslarımızı da devamettireceğiz. 2018-2019 Futbol sezonunun tüm hakem ve spor camiasına hayırlıolmasını diliyorum” dedi.

 

“BU SINAV BÜTÜNİLLERDE YAPILIYOR”

Tüm illerde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da 2018-2019Yılı Futbol Sezonunda vize yaptıracak futbol hakemleri ve Gözlemcileri ileilgili sınav takviminde yer alan şartlar ve belgeler doğrultusunda 81 ilde ilhakem ve gözlemcilerine yönelik Yazılı Kural Sınavını gerçekleştirdi. Bununyanı sıra bizler aylık olarak Değişen Kurallar hakkında yazılı sınavaHakemlerimizi tabi tutuyoruz. Bu eğitim Sistemimiz EKAP’a uygun bir şekildedüzenleniyor. Tüm illerde olduğu gibi ilimizde de İl Hakemleri İçin MazaretYazılı Sınav yapıldı. Aynı gün İL Gözlemcileri Mazeret Yazılı Sınavı (Belgelive Kabul Edilen Mazaretliler İçin) gerçekleştirildi. İhk, Mhk talimatları doğrultusundabildirilen tüm tarih ve saatlere uyacağından, ihk’nin bildirmiş olduğusaatlerin dışında işlem yapılmayacağından talimatlara titizlikle uyulmasıgerekmektedir” dedi.

 

“KILIK-KIYAFETEÖNEM VERİYORUZ”

Hakemliğin Toplumda yeri bambaşkadır diyen Kahramanmaraşİl Hakem Kurulu Başkanı Veli Ünlü, Hakemlik demek spor alanında Adalet dağıtanbir mercidir. Bu bağlamda bizim temsil noktamız çok önemlidir. Bu BağlamdaHakemlerimizin ve Gözlemcilerimizin Kılık Kıyafeti konusunda tertip düzennoktasında çok dikkat ediyoruz ve gerektiği yerde uyarılarda bulunarak KılıkKıyafetlerimizin düzgün olmasına çok dikkat ediyoruz” dedi. (HABER VE FOTOĞRAF: İLKER YİYEN) 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi